Thursday, August 18, 2011

kad raya

~assalammualaikum~

aku dah beli kad raya tau... dan aku juga akan post kad raya tu hari nih.. kalau sempat la... 
kenapa kad raya tu macam best yer???
  1. sebab kad raya tu cantik
  2. ucapan dalam tu seronok
  3. boleh buat hati penerima tersenyum sampai ke telinga
  4. tanda ingatan yang memang tulus dan ikhlas
  5. kalau dulu melambangkan popular dan ramai kawan
  6. boleh buat kenangan
  7. pemberi dan penerima kad raya sama2 puas hati
sebenarnya penghantaran kad raya merupakan tradisi yang tak patut ditinggalkan... tau kenapa sebab penghantaran kad raya nih sebenarnya boleh memeriahkan lagi raya.. sms dan emel kadang2 kurang bermakna.. sebab apa yang lebih bermakna adalah apa yang boleh di capai di dunia realiti.. di frame dan ditunjukkan... sayangkan kalau semua tu luput.. seperti permainan tradisional... gambar album... dan mungkin akan datang pemberian hadiah pon akan berkurangan... jangan la macam tu plak.. hehehhe..

so aku nak tau.. korang dah bersediakan nak kembalikan nostalgia kad raya.. jom2 la tukar2 kad raya.. heheheh.. nak tak???
untuk SisQueenTeratai saya dah nak post..hehheh.. ha macamna beliau bleh dapat kad raya???

3 comments:

he is kapten kakak said...

aku dah lama tak layan kad kad neh . haha .

QueeN TerataI said...

yeah!!! dapat kad raya seronoknya.. Dah lama sis x dpt kad raya dari kawan2 tau.. hehehehe nnt dah smp akan diberitahu eh

Abang Stalker said...

kad raya dr org trsyg lg le bermakna. :D sms kurg menyengat la.