Thursday, August 11, 2011

YA ALLAH.. INI SEMUA KUASA MU...

saya cuma nak berkongsi tentang satu article yang telah dikongsikan di FB saya... mungkin ada setengah dai kita dah tahu... tapi biarlah saya berkongsi yer.. kalau ada apa2 pandangan dan penjelasan.. sila komen k..:)
cuba anda lihat calendar untuk tahun2012... saya sendiri belum tengok... tapi menurut article tu:::

  • 1 ramadhan = 20 julai 2012 = jumaat
  • 15 ramadhan = 3 ogos 2012 = jumaat 
  •  hadis Nabi SAW tentang huru hara besar yang akan terjadi pada tengah malam pertengahan Ramadhan iaitu hari Jumaat 15 Ramadhan di bumi ini. Huru hara yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur... Satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dari langit, bukan kiamat tetapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3, yang tinggal hanya 1/3 sahaja.
saya juga x berapa arif tentang hadis nih.. tapi seperti yang saya katakan, saya cuma berkongsi article yang saya baca...

sebab nostradamus pun predict 2012 end of the world...n astronomi ada cakap juga tentang planet nibiru...yang akan merosakan 2/3 dari bumi...planet nibiru akan melalui berdekatan p aksi bumi...planet tersebut besar dari bumi bila berdekatan ia akan menghasil tarikan graviti yang sungguh kuat

ini pula, salah satu komen daripada seorang senior saya....

( Menurut kajian NASA, pada 21-12-2012 satu planet yg yang 

dikenali planet X akan melintasi bumi )

hurmmmm... masa saya baca article nih bulu roma saya meremang, dan hati saya berdegup laju... jika benar lah ia berlaku, harapnya kita semua berada dalam islam... dan dalam keadaan yang diredhainya...

kebenarannya hanya Allah sahaja yang tahu.. marilah kita beramal seikhlas hati kita.

Dari Nu'aim bin Hammad meriwayatkan 
dengan sanadnya bahawa Rasulullah SAW bersabda:   
Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, 
maka akan terjadi huru-hara di bulan itul...".
 Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah? "
Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, 
pada malam Jumaat, 
akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, 
menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk,
 para gadis keluar dari pingitannya,
 pada malam Jumaat di tahun terjadinya banyak gempa. 
Jika kalian telah melaksanakan solat Subuh pada hari Jumaat, 
masuklah kalian ke dalam rumah kalian, 
tutuplah pintu-pintunya,
 sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, 
sumbatlah telinga kalian. 
Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar,
 maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah:
 " Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus ",
 kerana barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, 
tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa". 

(Al Hadis)-copy by Kasman Azizul Othman..   


aku cuma berkongsi sesuatu yang aku baca dari Fb... kesahihannya hanya Allah saja yang maha mengetahui... waktu aku taip nih satu badan aku meremang dan jantung aku berdegup dengan lajunya... 

~SALAM RAMADHAN~ 

8 comments:

NasZ said...

thanx sudi share. saya pun baru tahu ni je.

MOHD NASER.com

Santri T.P.I.N.I said...

berdoa semoga kita tetap di dalam Iman dan Islam, amin...

yusuf Laili said...

Salam;
mungkin itu yang dimaksudkan Nabi muhamad.

Hans said...

diorang kata benda nih tak sahih
macam kes fadhilat solat terawih yang akhirnya orang kata benda tu cuma rekaan
wallahualam

tia @ Ini Kisah Tia said...

ya Allah .. Tia bacaa pun dah takut .. terima kasih sebab kongsi ni . Allah Maha Mengetahui ..

QueeN TerataI said...

Waallahualam... hanya DIa je yang tahu.. kita? jgn leka.. itu saja..

dylla abas said...

Ya Allah..mmg meremang bulu roma baca entri ni.doakan yg terbaik dan dirahmati selalu untuk kita semua terutamanya saudara Islam kita..aminn

iMBobo said...

iMBobo ada buat entry penerangan psal hadis ni aritu, katanya hadis ni diriwayatkan oleh seorang yg tidak boleh dipercayai..tp benda ni kalau terjadi juga, ia adalah atas kehendakNya..