Wednesday, August 10, 2011

UCAPKAN SALAM..


hahhaha.. selalu tak kita tengok orang bangun pagi ucap good morning???
huhu.. even kat sekolah kalau teacher masuk pon ucap good morning.. sedangkan teacher tu islam... 
hehheh.. saya pon suka ucap good morning...
pernah tak terfikir perkatan lain???
  • selamat siang
  • salam hari yang cerah
  • pagi yang indah
  • goodbye moon
  • welcome sunshine
  • selamat hari baru...
  • pagi yang hening...
  • good day sweety
  • salam sejahtera
  • salam satu malaysia..
ok2.. saya memang dah melalut.. huhu

sebaiknya kita kena sebut apa???
cer teka... huhu.. tak payah la.. sebab saya x dengar.. komfem x leh tepuk tangan...
ini lah yang patot kita ucapkan...
dimulakan dengan bismillah..
dan sentiasalah doakan kesejahteraan dan keberkatan saudara-saudara islam kita yang lain...
boleh tak memberi salam kepada bukan islam???
boleh... tapi,
cukup sampai assalammualaikum...
yang membawa maksud, salam sejahtera ke atas kamu semua...
assalammualaika
salam sejahtera keatas kamu (seorang )
tu bahasa arab jer.. saya pon x bapa pintar sangat.. boleh la apa yang dah belajar zaman sekolah dulu2...
kalau salah tolong betulkan k...
rugi x boleh kuasai bahasa arab, hurmm...

ok lah semua... semoga pagi anda hari nih, ceria dan disinari keberkatan nur...
semoga hari nih puasa anda sempurna...:)
ASSALAMMUALAIKUM
p/s::: dah nak masuk hari ke 10... tapi saya??? :(

2 comments:

NasZ said...

Waalaikum mussalam.

MOHD NASER.com

Zul Fattah said...

Afwan.. nasihat yg berguna..