Wednesday, August 17, 2011

tawaran banyak rupanya

~assalammualaikum~

semalam saya selongkar almari fail2 dokumen ayah saya... macam2 fail ada... dan dalam satu fail tu saya terjumpalah sesuatu yang buat saya terkejut...

ada surat atas nama saya... dan tawaran melanjutkan pelajaran... hahahhaah.. ruapa2nya masa saya lepas spm dulu mencurah2 tawaran melanjutkan pelajaran dari kolej2 swasta... tapi kenapa swasta... saya x faham... hurm... dan salah satunya tawaran dari kolej under YPJ... yayasan pelajaran johor.. jauhnya kutub utara kutub selatan betul... hahahahha...

masa tu saya dah pon berada di kolej islam gombak melanjutkan pelajaran... dah seronok pon ada kat sana... hahahaha... dan paling best saya jumpa tawaran dari politeknik... hahahhha... saya tahu tentang tawaran tu.. saya ingat saya dah buang... rupanya ayah saya ambil simpan... serius saya tolak bualt2 politeknik... sebab.. bidang mechenical elektronik... gila apa... saya bab elektrik2 nih tak reti tau... projek kh pon minta tolong ayah yang wat... hahaahhah.. adoi... kelakar plak bila jumpa surat tawaran tu semua... lama dah semua tu.. sejak tahun 2005 lagi... hahahha... syukur.. akhirnya dapt gak IPT.. moga cita2 saya tercapai.. aminnn~~~

p/s::: kejayaan dan masa depan semua telah ditetapkan Allah, cuma kita harus kuat dan tabah dalam mengharungi hidup dugaan dan ujian dariNya..:)

6 comments:

kiz said...

dimana-mana pun sama sahaja..apa yang perlu ikhlas dalam mencari ilmu..tak gitu?

NasZ said...

haha..saya dulu pun banyak gak dpt dari kolej swasta.

MOHD NASER.com

Atiqah Wadiah said...

btol..liku2 kehidupan kita sumer nyer ditentukan oleh Allah..kita kena byk2 b'doa supaya kita dimurahkan rezeki :)

merahitujambu said...

wah,.banyak surat tawaran??mesti bijak ni kan..

AWIS said...

follow u..btol2 elektrik susah...bwu ja abis wat kuiz tadi..jwab x btol..adeh :(

Abg Ijal said...

Aminn.....insyaallah tercapailah hendaknya cita-cita tu!
Sebenarnya di mana-mana pun kejayaan tetap ada. Yang penting ada DUIT dan DUIT! Duit + Doa + Usaha + Ikhtiar + Tawakkal!