Monday, August 15, 2011

istana biru nak korang kenal


nama saya... my name is NILAM SUHANA OTHMAN

itu nama penuh saya.. kalau nama pendek, korang boleh panggil "NILAM"
serius, jangan panggil selain dari tu, sebab saya tak akan menoleh... huhu, tapi zaman sekolah dulu kawan2 ada bagi nama timangan kat saya... iaitu::: LAM POOH ok, lam tu diorang singkatkan nama saya.. dan pooh sebab saya comel macam pooh.. heheh x la sebab saya suka gila pooh... heehheheheh...tapi da x panggil sekarang... kat rumah my mom panggil saya... ACU n DEK LAM ok... memang guna nama nilam dihujung ja... tapi masa kerja ngan bos chinese, dia panggil saya SUHANA.. huhu.. boss jer leh panggil... dan masa bercinta dulu, selain ayang, saya dipanggil SUE n ANA... ok, gedik x.. so, jangan panggil nama tu, sebab itu nama untuk orang yg ayu dan lembut... panggil saya NILAM... ok???  PERMATA BIRU... better.. huhuhu...dalam blog la...

dulu ayah saya nak letak NILAM SYAFIFA tapi x jadi.. n lekat la nama sekarang... nama saya x der maksud yang khas... pada kefahaman saya.. NILAM permata... SUHANA/SORHANA istana.. so itulah maknanya...
nama kakak2 saya juga diambil dari batu permata, INTAN SAFIZA, MAS SURIANI... huhu... abang saya ja bukan zamrud.. heheheheh...

saya suka nama saya sebab jarang orang nama sama macam saya... huhu... tapi apa yang saya x suka bila orang panggil saya suhana.. sebab, ayu la nama tu.. x sesuai.. serius.. 2 tahun kerja, anak murid panggil teacher sue, boss panggil suhana.. saya pon berubah.. jadi macam lembut dan agak blur.. hahahaah.. serius bila nilam nampak ganas sikit.. betul.. nama memainkan peranan gak untuk saya.. hahahhahha.. g kerja pon control jer.. tapi apa yang baiknya.. semua orang kata saya ni budak yang innoncent.. baik, luhur n jujur.. yes... itu memang saya.. huahauaahau...

sifat baik saya adalah... saya seorang yang sangat suka dengar kisah hidup orang.. selagi orang tak buat taik ngan saya.. serius saya sangat ambil berat tentang orang tu.. tapi!!!
ini sifat buruk saya.. sekali terkena, selamanya akan susah untuk percaya lagi... tapi!!! jika saya mula memikirkan rasional dari sudut kehidupan.. kesalahan kecik2 tu dimaafkan... heheheeh.. x semua org perfect...

habit buruk saya... 
  • suka gigit jari dan pen..
  • suka tidur lewat dan bangun lewat
  • x suka tunjuk yang saya pandai masak.. walaupon memang tak pandai
  • suka basuh baju, x suka lipat baju
  • jangan sepahkan barang saya sebab saya akan mengamuk lepas tu
  • jangan baling tepung atau apa2 pada saya, sebab saya x akan menghargainya lepas tu
  • x suka kawan2 yang plastik, sebab saya juga mampu jadi lebih plastik dari diorang..
ini ja yang boleh saya bagitau... ada lagi, nak tau, meh berkenalan ngan saya... hahahahah.. anda setuju???
ok lah.. itu sahaja yang boleh saya beri korang kenal tentang saya... thanks join segmen saya.. dan saya sayang korang semua sangat2...:)
~jom berkenlan dengan kawan2 blogger lain~

16 comments:

leeya abdul said...

tapi time shopping ni k.leeya pake duit PLAASTIC sbb kalau cash money semua kedai masyukkk! selamat berkenalan yea..

fatin syahirah :) said...

saya pun tak suka kawan yang plastik -.-' menyampah ! hehe

CIK PARO! said...

bestnya name kamu..
NILAM SUHANA..
nak letak nama anak la nanti,,
boleh tak?

ZWAN SABRI said...

Patutla ritu zwan panggey tuan puteri suhana, tuan puteri marah.. tp suhana macam sedap.. HEHE


MySuaraBlog: Hidupkan Kad Raya

suraiya sofia said...

pngguil nilam lg sesuai nga k.nilam la....hehehe..
emmm memang k.nilam suka sdr kisah org dan pndengar yg baik..
lepas ni lau ade masalah nk luah kt k.nilam bleh??

PCL said...

salam singgah ...saya pCl.

Dalila Diela said...

wah..menarik...adik beradik semua letak nama batu permata..sedap sgt nama tu..

Abe Goreng said...

Hehe.hye cik Suhana permata nilam. Best la name tu mcm name princess dlm fairytales je.Hehehe.

Slm perkenalan. :D

Cara Pantas Setel Masalah!!!

QueeN TerataI said...

bila dah terkena tu mmg biasalah.. semua org pasti akan tak percaya lgkan... anyway nice to know u...

yayath said...

wahhh...sangat unik la nama nilam:)
salam kenal ye^^hehe~~~

PeRmAtA bIrU said...

k.leeya::: salam perkenalan...

fatin::: kan???

cik paro::: sila la letak.. huhu.. saya boleh berkongsi nama..:)

zwan::: hahhahah.. bukan marah la.. :) keh2...

sue::: sangat dialu-alukan

dalila::: thanks:)

abe gorang::: salam perkenalan

qt::: nice to know u too

yayath::: salam perkenalan..:)

Muhammad Burn said...

Salam perkenalan dari saya :)

PeRmAtA bIrU said...

salam perkenalan burn..:)

C!K NoRa said...

Cik Permata Biru... slmt berkenalan... hehe.. byk habit buruk dan baik kite yg same.. hee... tp, nama awak memang unik... memang susah nak cari nama yang sama macam tu... =))

syura shii said...

uniknye name NILAM SUHANA tu, memang beza dari owg laen:) syura dah bkenalan dgn cik suraiya sofia, name cik su pown unik jgk. huhu;p

farah hanim said...

fara pon tak suke lipat bju ngn basuh baju.hehee
nama nilam suhana tu memg sdp..lembut je name tu
msti orangnye juga.hehe