Friday, July 22, 2011

segmen::: puasa dah dekat ni...

nak join??? klik banner k.. :)

huhuhu.. serius x tau nak citer apa kenangan puasa dulu2... tapi kalau zaman kecik2 punya citer, da citer dah hari tu... segmen abg ben... huhu, jadi x syok la citer benda yang samakan??? jadi ngat kali nih citer kenangan x posa bila dah besar nih la... kisahnya bermula di PPUM... :)

ok.. masa bulan puasa tahun 2008, saya telah dimasukkan ke wad... kat pusat perubatan um... masa tuh kena denggi and disahkan anemia... bleh baca kisahnya disini... anemia

ok2, saya nak straight to da point citer tentang puasa... 2 minggu dalam wad sah2 saya x berpuasa..kan??? sebab orang selalu hidang makanan kat saya... saya pon dah terlupa tu bulan puasa...jadi saya makan suka hati aja la... tapi walaupon macam tuh, lebih baik berpuasa, sebab tak lalu makan.. mujur ada air and darah masuk badan... jadi x bleh la puasa and kuat la sikit diri ini... air isotonik 100plus kegemaran  tu pon dah rasa macam ubat batuk... huhuhu.. aku dah melalut..

ok2... pastu saya dah dibenarkan keluar wad... ha, kan saya da tak puasa 2 minggu.. dan  lupa yang itu bulan puasa, pastu kuar dari wad, masa kat kauter pembayaran dengan selambanya la makn buah epal... hahha.. gila keliling saya ramai ooo orang.. pastu curi2 minum air kotak ank buah plak... hadoi, tiba2 saya rasa banyak mata yang melihat ... dan diri ini pon baru tersedar, eh, ni bulan puasa la... malunya che.. tua2 pon x pandai hormat orang berpuasa... hahhahaha... malu nya time tu.. nasib baik ada satu gelang yang pihak hospital pakaikan kat tangan nih belum di buang, jadi saja la ketarakan gelang tu bagi nampak...

sedangkan aku dah malu... itu lah kes bulan ramadhan yang memalukan ... walaupon baru kuar wad, aku kenalah hormat org berpuasa sepatutnya... hahha... masa ramadhan tahun tu, aku puasa seminggu ja... ha kenalah ganti lepas tuh... 
Alhamdulillah.. dah habis... :) ok.. sekian kisah kenangan di bulan puasa...

7 comments:

Norhisham Nordin said...

kalo sbb sakit takpe...

Mrs.Yie said...

dik..time kasih sudi join..nanti akak update peserta segmen esok pagi.. :)

ZWAN SABRI said...

Puasa tahun lepas pown zwan kena masuk wad hospital jugak.. 11 hari kena ponteng posa n kena beraya kat hospital.. HUHU

MySuaraBlog: Blog Pilihan : Daniel Adie

Mrs.Yie said...

dik..akak dah lanjutkan tarikh segmen..harap maklum.. :)

Mrs.Yie said...

dik..akak dah lanjutkan tarikh segmen..harap maklum.. :)

Puan Kutu said...

amboi suka hati jer mkn ekk..:)

Abang Stalker said...

haha..melantak x tgk kiri kanan ye.bulan puasa tu.kui3

xpe,sbb sakit ada excuse ckit r. :) jgn ken anemia lg tau.da nk puasa ni.