Sunday, July 10, 2011

Cerita ku di Bulan Ramadhan

Santai Bersama BEN ASHAARI
tutup: jam 1230 malam ni

mmm... segmen kali nih macam kelakar la plak.. ingat zaman dolu2 yer??? ok abg ben kata wat 4 perenggan... sekarang saya nak wat 4 perenggan la nih... nanti cikgu ben marah... tapi sorry erk cikgu.. perenggan memang x der format..(bajet sempat cikgu nak bacakan?) hahahah... x nak bebel banyak2.. tapi nak citer tentang kenangan posa dulu2.. ok tamat perenggan pertama...

sekarang nak citer kat kawan2 yang skodeng hahahhaah..... kepada teman2 semua... kenangan puasa yang paling nakal yang amat yang pernah saya buat... hohoi... harap ada yang baca... skodeng pon x per... saya x mo la citer time umo besar nih.. malu kot.. sebab x posa bersebab... saya nak citer tentang x pose secara sengaja... masa x cukup akai lagi... hahahha... ok... tamat perenggan kedua...

perenggan ketiga bermula... huh!!! klimaks nih... ok.. saya dulu2 buka puasa masa p surau... hahhah.. saya suka main cikgu2 ngan kawan2 kat surau taman perumahan saya di Tman Sg Lalang... Kedah... masa tu darjah 2. baru belajar puasa... ok.. tempat air sembahyang tuh tong besar.. besi plak tu... air kat situ selalu sejuk... jadi saya selalu curi2 pergi kat tempat wuduk bahagian lelaki, untuk minum air, bajet air nak amik air sembahyang sure bersih.. sedangkan air paip gakkan?... mula2 buat2 kumur... tapi lama2 kantoi ngan kawan2.. so kami bawa cawan plastik and minum sorang sikit... hahhahahah... bengongnya, balik umah kata puasa... so memang letih lakan.. men lari2 kat kul 6.30 petang baru balik umah....

ok... masa raya dapat la duit raya rm30 sebab puasa sebulan... adoi... sedangkan p buka puasa tengahari kat suraukan??? tak ke teruk tu... tapi masa tu kanak-kanak... x tau apa... sekarang baru terasa malu bila teringat balik... x bijak betul aku dulu2... tapi for sure la parents tau.. cuma diorang saja wat2 x tau agar aku rasa bersalah.. masuk darjah 4 puasa penuh sesungguhnya puasa... takut nak puasa tpu2... darjah 3 mula pelan2... lagi pon aku dah berpindah ke Penang.. x da geng dah... n tak tau nak p lepak surau kat mana.... agak jauh surau ngan umah aku... hahah
ni dah masuk perenggan ke empat... dan penutup... sekian..inilah cerita kenakalan aku masa bulan Ramadhan... :)

p/s::: sekarang dah baik... don't try this kat surau umah korang bulan puasa nanti... hehee

3 comments:

NasZ said...

isk2..nakal rupanya.

jemput ke blog saya ye?

MOHD NASER.com

erika nuris said...

hahahhhaa.,,lebiy kurang su je nakalnye..

Mieya Atiera said...

eee.. sifat kenakalan itu telah menyerlahkan lagi kecomelan empunya belog ini..

http://budakshumort.blogspot.com/2011/07/cerita-ku-di-bulan-ramadhan.html