Thursday, July 28, 2011

berani ko kritik blog aku???

hahhaha... ok gurau saja... memang pon ada la beberapa orang yang berani kritik blog saya setelah mendapat arahan dari seorang bos... so saya terpaksa menelan kritikan itu walaupon pahit terasa... hahhaha.. ayat... nak best jerkan??? k lah nak bagitau nih.. blog saya telah diubah serba sedikit mengikut keselesaan anda... wahai para pembaca... kenapa saya pilih blog sesimple nih??? sebab nak anda semua selesa.. tapi kalau ada orang yang boleh ajar saya cara2 nak bagi cantik lagi blog lagi best... misalnya ada border lengkung kat page ke... memang cantik.. ngah g survey lagi nih... tapi malas la... sekerat jalan ja.. hahhaha.. kan???
nih warna blog saya sebelum nih.. jadi bila saya masuk segmen:::

BEN ASHAARI TANYA BERANI KE KRITIK BLOG AKU ?


jadi banyak la kritikan yang dapat... tak kurang la pujian dan kata2 selamt mereka2 tertentu berkenaan blog aku nih... hahhha.. aku pon sama... aku g kritik bape kerat jer... sebab bila aku masuk and tengok blog dia ok... nak kritik apa lagi??? biarkan saja la.. betul x??? ok...  disebabkan ada dalam 4 orang yang kritik kat komen tanya tentang ISTANA BIRU warna blog purple... jadi saya da ubah... saya la tukar layout warna biru tua dan biru muda hampir ke purple muda... dan beberapa part saya masih maintain dengan warna puple..
kefahaman saya:::
purple hanyalah warna di taman istana... secara benarnya... istana biru bukanlah merujuk pada warna blog ni.. tapi merujuk kepada tuan blog yang sangat comel nih.. hahahahah.. perasaan betoi... istana biru tu nama saya... kalau saya tukar dalam bahasa nama... istana biru sama juga dengan NILAM SUHANA... nilam itu permata biru mana kala suhana itu istana... jadi saya ringkas dan pendekkan.. saya da cerita dibeberapa entri segmen tentang nih... anda boleh baca kat sini dan sini...

ok... tapi korang betul juga... mana korang tahu sejarah blog nikan??? jadi sepatutnya nama berlambangkan warna blog.. so sekarang saya tukar.. ok mereka yang sangat2 prihatin dan saya sangat2 berterima kasih kat mereka nih... korang g la terjah mereka..  tolong erk pergi.. huhu... ok... mereka adalah--->
terima kasih kerana beri kritikan yang memang sangat prihatin.. may be ramai dah kecewa bila masuk istana biru tak der kebiruan tapi penuh keunguan... hahhah.. maaf yer.. saya dah tukar.. tapi gabungan biru +puple memang cukup buat anda sejuk mata... benarkah??? kalau x bagi feedback k... huhuhu...

seterusnya komen dari seorang sahabat blogger yang mengatakan chatbox x cool dan warna chatbox saya pelik... ok saya dah tukar kepada shoutmix dan warna masih bertemakan puple and blue... harap x la pelik k... ok, dah lama saya nak tukar ke shoutmix.. tapi malas bertindak.. so kritikan tu mengingatkan saya kembali... sahabat berkenaan adalah::: KimiCnoL... terima kasih yer kim.. sebab ingatkan saya.. huhuhu...

seterusnya satu lagi kritikan dari seorang sahabat juga mengatakan kan cantik kalau gambar istana pakai gambar real... ok.. saya memang berhajat.. tapi bila saya tengok balik rata2 ada lambang cross t... jadi saya x nak la amik.. and kalau x der pon saya masih was2...istana di atas merupakan yang paling selamt... dan kalau boleh sana nak background istana macam background sahabat blogger itu... cantik dan sangat seimbang sama seperti di sebuah taman.. saya suka layout tu... :) sahabat ini adalah:::: Santri T.P.I.N.I... 

ada lagi beberapa komen yang memuji dan no komen... jadi terima kasih juga kepada anda semua... kerana sudi komen...saya memang sanagt2 berterima kasih kepada anda semua.. sila kritik lagi untuk penambah baikkan.. yang membina tak salah.. yang salah yang mengutuk tanpa asa kutukan..kan??? tapi syukur belum ada pengutuk2 itu semua.. heheheh..:) sangat2 berbesar hati kalau masih ada yang sudi kritik... ok... 

korang nampak x list kamu dan saya tu??? kalau korang rasa nak masuk dalam list tu tingglkan link k.. hehhe.. saya suka gak baca melalui situ.. tapi 5 orang yang selalu update jer la.. hahaa...:)

p/s:: kebanykkan blog yang kritik saya juga ada buat penambaikkan.. so jom sama terjah mereka k..:)

7 comments:

♥ Cik Nur Elyana ♥ said...

wow..mcm best ja kena kritik.tak sempay join abg ben punya segmen ari tue.. :(

cik pip said...

wah menarik..:P nama sebenar nilam suhana ke?sedap nama :)

jom join contest saya :)

Nurhusna Azidan said...

heheh ~ mai cek mai..kita pakat kritik blog "kritikan membina laaa".. pastu renovate umah istana kita... wat macam org kayer..tak suka buang..suke beli... =D

fiq. said...

ni common people yang sering saya terjah hari tu mereka-mereka ni jugak yg kritik saya, thanks jugak.

Edy Ramanov said...

hehehe. edy cuma kritik mana yang edy rasa tidak sesuai dan elok diperbaiki supaya ia nampak lebih baik lagi. apa pun memang nampak sekarang ni blog ni makin sejuk bila dibaca. syabas ya.

❤ Cik Nissa ❤ said...

ok sangat terharu di situ!

takpe...kritikan membina y ikhlas dr hati utk sama2 ke arah kebaikan kan!

tq istana biru ;))
appreciated~~

KimiCnoL said...

hee..oke..skrng dah xpelik :D