Monday, May 30, 2011

kenapa yer.. ISTANA BIRU???

seronok2.. semalam saya wat en3 niat saya terpesong.. tapi saya da selesaikan masalah tu dengan buat dan ikut semua jalan penyelesaian... hari nih saya wat blogwalking kat semua org yang saya folo dan ada en3 baru kat dashboard saya... pastu bw kat kawan2 yang ada di chatbox yg baru folo... dan dah lama folo... hurm... yang mana saya baca en3 mereka dan rasa perlu dan nak sgt komen.. saya komen la.. yang mana saya rasa x tau nak komen apa.. juz letak smile :) je kat kotak shout/chatbox dia.. kadang2 nak komen kena loading gakkan... tu yg senang smile kat kotak jerit jer...

ok2.. en3 nih saya dapat masa jalan2 kat page teman2 td.... ada segmen kenapa wat nama blog tu...ni segmennye dan penganjurnya---->

segmen KENAPA GUNA NAMA BLOG TU by MTT

ok... jawapannya...
saya guna istana biru sebab tu adalah diri saya... macam semua sedia maklum.. istana biru nih adalah bingkisan hati seorang puteri... kalo korang baca kat puteri istana tu..mesti korang dah tau kenapa istana biru...
heheh..tapi biar saya terangkan...
nilam suhana= nama penuh saya
nilam= permata berwarna biru
suhana= istana dalam bahasa arab ( sorhana)
jadi saya satukan makna itu=
ISTANA BEWARNA BIRU
pendekkan
ISTANA BIRU...

kenapa konsep puteri yer??? saya ni seorang perempuan dan saya faham yg seorang perempuan...tu sgt sinonim dengan seorang puteri... jadi bila dalam istana itu mestilah ada puterikan???
ok.. selain tu nama saya ni objek bukan subjek..
mohon agar didoakan istana ini sentiasa berkilau dan bercahaya seperti mana insan2 lain di dunia...
heheh... itu sahajalah serba sedikit kenapa blog ni dilahirkan dengan nama ISTANA BIRU...
smile :)
jom join ramai2..nak gak saya tahu kenapa kawan2 letak nama tu...

2 comments:

PeRmAtA bIrU said...

di dunia dan akhirat hendaknya...

Belog MTT said...

thanks join ! :)