Tuesday, February 28, 2012

Kuatkah???

Assalamualaikum...

hahahaha... sihat kah kawan2 semua... aiseh men ty jerkan??? saja jer.. nak mengembalikan nostalgia masa mula berblogging... sesungguhnya terima kasih banyak2 pada kawan2 yang bagi semangat kepada saya untuk terus menaip dan menyampaikan ceritera kehidupan saya di blog nih... hehehhe... entri tuh sebenarnya hanya berkongsi perihal harapan... dan terima kasih juga bagi mereka yang sama2 memberi buah fikiran kepada saya...

sebenarnya minggu nih dah masuk minggu ke dua pengajian semester 6... serius saya masih slow loading lagi... ntah la.. asignment dah berlambak dapat, tapi masih dibuat tidak tahu... sem nih saya ambil subjek minor produksi akhir... serius... saya kena mencari skrip monodrama... tapi x tahu kat mana nak cari.. oleh itu akhirnya saya membuat skrip sendiri... diterima atai ditolak tu perkara ke dua, kerana saya sudah cuba yang terbaik... sem nih agak berat beban yang harus dipikul... antara mampu atau tidak saya meneruskannya... kadang2 rasa macam ingin biarkan hanya sepruh jalan... terasa berat untuk dipikul... terasa berat untuk di tanggung... namun kenyataan yang saya harus lalui adalah saya mesti meredah kesakitan itu....


dalam kehidupan kita, adakala kita merasakan sangat jauh sebuah perjalan, sangat berat beban yang telah diberikan... namun rancangan dan ketentuan Allah itu lebih baik... kadang2 kita merasakan sudah termampu namun tidak hakikatnya... dan adakala kita merasakan mana mungkin kita mampu... namun pada pengetahuan Allah kita lebih dari mampu... berusahalah dan teruslah melangkah demi sebuah kehidupan dan demi berkalan di masa depan...

saya sayang anda semua...
:)

9 comments:

Fendy said...

aturan Allah ni sangat hebat..kita je sbg manusia yg sering mengeluh...

Hanih Borhan said...

Kalau dah 6th sem, maksudnya tahun 3 lah kan?

Apa2pun, all the best...
Ambik course apa sebenaqnya ni...

PeRmAtA bIrU said...

@Hanih Borhan :: saya ambil course pendidikan awal kanak-kanak dan minor pendidikan teater...:)

@ Fendy ::: hurm... semoga kita meneruskan kehidupan dengan rasa syukur padaNya...:)

ZWAN SABRI said...

Selagi nyawa dikandung badan, selagi nafas masih tidak terhenti, marilah kita sama2 berusaha demi kejayaan.. chaiyok! chaiyok! I know u can do it.. :)

Gen2Merah said...

teruskan menulis yaa... hadapi hari2 mendatang dengan ketabahan...

Cikgu Ma said...

akk sangat kuat!! hehee

yusuflaili(Goku) said...

salam;
Sebenarnya memang kita mampu melaluinya sebab itu Allah menyediakannya untuk kita..yang penting keyakinan.

3no gr33ny said...

buat sehabis baik..hamba pon begitu..last minute baru ada idea nk menulis..huhu

LAici KAng Ais said...

teringat plak sy wat skrip mandarin & berlakon sekali.hee