Tuesday, January 10, 2012

9 januari 2012---> UPSI

Assalammualaikum...

hurm... Alhamdulillah... exam semester 5 dah melabuhkan tirai... dengan rasa bangga n bahagia... aku sangat gembira...MERDEKA!!! jerit aku di dalam hati...

tapi malangnya... sewaktu aku balik dari jawab exam di kolej za'ba... aku tengok jalan ke pintu utama UPSI ditutup... adoi... baru rancang nak lepak library jap cari buku untuk tajuk2 final project sem depan... bukan apa bila masa free, aku cepat bosan n sunyi... tambahan pula kat umah sewa aku line ternet sangat slow bagaikan siput sedut yang kadang2 tak boleh connect pon... hurmmm...

aku terus pandu kereta ke arah pintu timur plak... ya Allah ditutup juga... ramai nya polis... aku tengok bas n kereta semua x boleh masuk kawasan UPSI... memang telah dikepung... bak kata kawan aku yang tinggal di taman u... umpama didalam penjara rasanya... polis ramai sangat... haish!!! jadi aku melupakan niat aku untuk pergi library... dan baru aku tahu kenapa ada kawan2 aku yang lambat masuk ke dewan peperiksaan... ada yang lagi 30 minit baru sampai... kesiankan??? hurm.. nasib baik diberi masa tambahan sebab penjaga exam tu pon tahu keadaan di luar yang sesak dan banyak roadblock tu....
aku jer tak tahu sangat sebab masa aku sampai tu memang awal dan belum ada orang.... huhuhu....

hurm... kenapa yer??? kenapa UPSI ramai sangat hari nih???
sebab apa lagi kalau bukan kes Adam Adli...
hurm... aku sebenarnya malas nak citer tentang kes nih dalam blog aku... tapi disebabkan ramai orang keluarkan entri bekenaan dia... aku pon tulis gak la... 
huhuhu...

digantung 3 semester berkuatkuasa semester hadapan... maknanya bila aku dah nak abis belajar baru Adam sambung belajar la... hurm...  itulah pengorbanan perjuangan dan keberanian... macam pernah aku cakap, aku tak menyokong... aku juga tak membangkang... cuma aku melihat dan cuba berfikir hala tuju dan cara mereka berjuang... hurm... aku kagum denagan keberanian mereka...dengan kesungguhan dan dengan cara pemikiran... siapa tahu mungkin dia akan menjadi pemimpin negara suatu hari nanti... x ada siapa tahu... politik atau tidak hanya dia yang tahu... tapi apabila ucapannya menyentuh isu 'posting' di UPSI nih ramai juga yang buka mata dan mengatakan dia ada buat jasa...hurm... 

mula2 sekali aku kenal dia nih masa orietasi dulu... huhuhu.. masuk pertandingan dan belakon sketsa sekali... orangnya baik sebenarnya.. bertanggungjawab dan ada ciri-ciri kepimpinan... jadi aku tak hairan sangat dengan keberanian dia... cuma apa yang aku kagum dan terkedu... Adam tidak berlawan dengan orang2 biasa... tapi dengan mereka yang punya kuasa di Malaysia... mahasiswa sekarang sangat berani... tapi aku x la seberani tu... cukuplah boleh berbahas di dalm umah sewa n blog aku nih jer... kalau suh aku p sokong Adam.. komfem aku lari... x mau lah aku... belum berani lagi... hurm...

jadi... aku harap apa yang Adam cuba lakukan pon janganlah sampai tergadai maruah bangsa,kemerdekaan negara dan tersasar dari agama... berjuanglah kerana Allah.. ikhlaslah.. dan lakukanlah kerana bangsa dan negara... usah sebab pengaruh atau apa yang orang kata... keberanian yang Allah bagi kat Adam nih x semua orang ada... sebab turunkan banner bendera Perdana Menteri... terus jadi femes... satu Malaysia kenal... dulu  sebut nama dia kat UPSI pon orang tak kenal... hahhaha... dia x la bising atau riuh sangat...

dalam kelas teater dulu asyik hilang ja... pastu bila dah nak akhir sem buat pembentangan sampai semua orang terdiam... gila hebat presentation dia... kelas ko-kurikulum jer kot... memang la dia nih suka membaca... sebab tu banyak ilmunya... dan mungkin dari situ terbit keberanian dia... kan??? ntah la... 

lepas nih mungkin dah x ada roadblock di UPSI... dah x ada kecoh2 Adam Adli dah... 
dia nih x sombong... sebelum dia femes... serius.. kalau jumpa mesti senyum... pastu bertegur sapa... hurm... sekarang aku x tahula kan... belum pernah terselisih bahu ngan dia lagi... hahahhaha.... teruskanlah perjuanagn jika itu yang terbaik.... aku... masih sama.. merenung, melihat, berfikir dan tidakbertindak... mungkin tahun nih aku kena mengundi... hahahahah... 

p/s:::: soklan sains tadi susah gila... obj 40 soklan... esei 2 soklan 20 markah 1 soklan 10 markah n 2 soklan 5 markah... gila ke hapa... masa 2 jam jer... adoi memang x sempat jawab sampai habis... huhuhu... sedih bangat rasanya... tapi x apa... perjuangan harus diteruskan... itulah kehidupan...:)

nanti aku buat blogwalking kat blog korang k... tunggu kedatangan aku...:) thanks kat follower aku... sorry sibuk sangat sebelum nih...:) 

4 comments:

Zul Fattah said...

la.. dah habis exam? xpe.. tawakkal je la..
pasal adam adli tu.. haha.. bg la support sebab dia rakan sperjuangan ko.. baik buruk kita terima dan perbetulkan.. insyaAllah.. aku yakin, kita berjuang atas nama islam

Izzuddin Fauzi said...

Owhhh... Upenye hang dok kat UPSI... Sori, lama x datang,... Dulu blog sedap.. Sekarang da blog lain... Sedap terminated...

3no gr33ny said...

bg hamba..adam adli itu pemimpin yang sebenarnya pada peringkat umur kita

3no gr33ny said...

tuan hamba ditabg disini


http://3nogr33ny.blogspot.com/2012/01/segmen-siapakah-nama-saya.html