Sunday, January 8, 2012

boleh ke aku mengarang novel???

Assalammualaikum...

hurm... walaupon ngah nak exam n belum baca satu habuk pon... tapi seriusly nak gak update blog... huhuhu...

hurm... sebenarnya tiba2 aja aku rasa sangat nak buat cerita ataupon tulis novel... 
cita-cita la gak nih... dari dulu aku suka menulis n mengarang nih... tapi selalunya aku la yang baca sendiri...
huhuhu... x la berbakat sangat macam novelis2 tu semua... 

dulu aku ada buat novel... n simpan dalam desktop komputer lama aku... hurmmm... sekarang da x dapat buka komputer tu... jadi novel cerita angan2 aku pon sampai situ sahaja la... huhuhu... terkubur di dalm pc itu...
hurmm... masa tingkatan 2 aku pernah nak masuk pertandingan menulis cerpen peringkat daerah... tu pon guru kanan bahasa yang suruh aku masuk... karangan tu merupakan karangan dalam buku penulisan aku... ya la... mungkin cikgu hantar kat dia atau apa aku pos tak pasti... tapi malangnya... aku x ada komputer n x pandai nak guna komputer masa tu... dia suruh aku hantar dalam bentuk soft copy... atau pon dalam disket... masa tu pendrive mahal lagi rasanya...
aku minta khidmat kawan baik aku untuk taip... hurm... tapi sayang, bila hantar kat cikgu, disket x dapat dibuka... aku pon x pasti kenapa... disket memang macam2 problem... lepas tu aku buat lain... taip aja... hurm... masalah yang sama gak... mungkin bukan rezeki aku... tapi masa tu dah hampir tarikh tutup. dan aku terpaksa redha yang itu bukan rezeki aku... cikgu kata nanti kalau ada di bagitahu lagi....
hurm... masa tingkatan lima aku buat percubaan lagi... tapi masih juga bukan rezeki aku sebab aku dapat tahu lambat n masa tu nak exam... x ada plak idea untuk mengarang apa2 cerita... huhu... tapi dalam majalah sekolah memang selalu la ada penulisan aku... hehehehe...

menulis itu seronok sebenarnya... :)
boleh berangan2... huhuhu... mungkin kah ada harapan lagi untuk aku mengrang cerita??? adakah lagi bakat aku tu... ntah la... hurm... 

MODE SWITCH TO EXAM... 

9 comments:

Cikgu Ma said...

buat la...mula2 cerpen..pastu buat kesinambungan, lama2 jd novel...cewaah, bg pendapat mcm i novelis..hihi...dulu pnh gak da cita2 nk buat novel / cerpen pnjg...tp separuh jln...xdan...

-syira- said...

goodluck tuk exam..:)

3no gr33ny said...

cuba dulu baru tahu..moga berjaya yer =)

Lia Irdelia said...

wah...
saya juga ada impian yg sama..
tapi ntah bila dpt jdi reality..

semoga berjaya ya.. :)

Ini Kisah Tia said...

kita sama .. Tia pun suka menulis dan mengarang :)

NasZ said...

ada bakat lagi tu. next time cuba lagi k?

good luck for your exam.

From,

Nasz

MOHD NASER.com

Dylla Abas said...

chaiyok...chaiyok..cita2 yg murni tu jgn dibiarkan begitu saja..hehe :)

Zul Fattah said...

boleh aje.. blakang parang kalau diasah tajam jugak.. lg pun, gaya bahasa penulisan ko kat dalam blog ni pun sudah mengambarkan ko pandai menulis.. cuba dulu tulis.. yg salah diperbetulkan.. mesti boleh la..

mana tahu, satu hari nanti, ko sebaris dgan ain maisarah

::♥~naiemah_ramli~♥:: said...

buat la..lps tu anta kat mna2 syarikat,mna tau rezki ada.. =) bolh jga bli novel awk nnti :) heee...