Tuesday, October 11, 2011

selamat tinggal SI PUTIH... selamat datang SI MERAH

ASSALAMMUALAIKUM

nak jadikan satu letakakn memori di blog kesayangan ini.. maka aku menulis tentang perkara penting dalam hidup aku sekarang.. apa yang penting???

penggunaan hp... serius.. dulu aku mula guna hp pada usia 17 tahun.. mula2 guna 3310 nokia.. sayang sangat hp tu.. malangnya tak berbau.. di saat aku menjerit kegirangan kemenangan spider dalam juara lagu.. aku pon melompat... hp ku jatih dan tamatlah riwayatnya.. hurm.. baru jer masukkan monorington lagu rela kupujuk ke hp... sedih betul...

tukar pula kepada sagem.. sangat x suka sebab susah sms... tapi aku sayang hp tu.. bentuk dia cute n ramping... rosak gak sebab ketuk2 kat meja bila tension tekan button nak sms...

guna nokia plak... kena cekau kat ktm bank negara.. beli baru.. bebberapa tahun lepas tu kena cekau kat lrt puduraya.. huh tension.. bertukar kepada samsung.. rosak plak.. setelah banyak hp di beli n ditukar ganti... akhirnya berjumpa SI PUTIH kesayangan...
hurm... setelah 5 tahun bersama dia pon rosak... x leh detect sim card.. cepat habis bateri... redha saja.. guna hp cikai balik... adoiii...

nak kenal SI PUTIH saya???
gambar di ambil dari google

tapi beginilah rupanya SI PUTIH saya...

setelah lama saya merindui SI PUTIH... segala usaha digunakan untuk sembuhkan SI PUTIH.. namun x berjaya.. akhirnya saya mencari pengganti SI PUTIH... SI MERAH... 

selamat datang SI MERAH...
semoga kau akan sentisa bersama aku dalam perjuangan hidup yang masih panjang... 
pada 1 OKTOBER 2011
di giant penang... aku bertemu dengannya...
gambar dari pakcik google...

tapi beginilah rupanya SI MERAH saya..:)

GOODBYE SI PUTIH, WELCOME SI MERAH...:)

p/s::: satu tika dulu x suka hp slide.. tapi bertemu SI PUTIH, rasa sangat bahagia...
dulu tak suka touch screen.. tapi bila bertemu SI MERAH.. sangat suka... 
jangan selalu x suka.. lama2 nanti itu lah yang paling kita sayang..:)

15 comments:

Coolman said...

wah nokia!!dah lama x pakai,,hehe
rindu sgt jenama nokia

Run Away said...

hahaha...sungguh terhahu baca entry ni...;d...kim salam kat si merah...dan salam takziah pada si putih....;d

Run Away said...

hahaha...sungguh terhahu baca entry ni...;d...kim salam kat si merah...dan salam takziah pada si putih....;d

Run Away said...

hahaha...sungguh terhahu baca entry ni...;d...kim salam kat si merah...dan salam takziah pada si putih....;d

YNA said...

comei giler hp baru.. terasa mcm nk beli yg pink tu, hihihi

Muhammad Burn said...

model apa ye yg merah tu?

3no gr33ny said...

hamba sukalah si merahnye design..p pada hamba..hijau lagi okey..heheh

Shorim Kasih said...

saya pernah ada hp 6288 tu dlm entry warna putih, sya punya warna hitam...lama jg sya guna, last2 sibuk sgt main msej tgh dlm hujan, kena air...berbulan jg nk tunggu ok..pastu da ok, rosak balik..skrg ni, bg kt abg, katanya da ok balik...skrg ni hp biasa je..csl..2 simkad..murah je wlupun sstiap thun bli hp murah yg hrga bwah 100 tu..pastu bg adik..kaya plak deh..hehe

QueeN TerataI said...

hehehehe betul tu.. dulu x minat skrg minat bukan main... :)

yusuflaili said...

salam;
kiranya entri ni mengenai benci tapi akhirnya sukalah..hahahaaa!

NasZ said...

hehehe..hp baru ek? tahniah2.

MOHD NASER.com

PeRmAtA bIrU said...

muhammad burn::: hp sony ericson...

Dylla Abas said...

hehehe..best juga sesekali baca entri ttg kenangan dgn hp ni kan :) moga2 SI MERAH ni kekal la hendaknya ye..

fauziahahmad said...

anda telah di tag dalam segmen ini...
http://ramaramapunyecerita.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-join-bloglist-lighta.html

therylisa nurula'in said...

HEHEHE,,,,enset lisa pon dah rosak,sayang sangat2 ng enset SONY G705 huk huk,,masuk air time raye ari tu .;( NOW enset ade kat ICU,,skunk gune enset VIVAS sementara tunggu si SOny G705 sembuh..^_^