Monday, September 12, 2011

akibat 4 bulan cuti

assalamualaikum... 

huhu.. hari nih kelas dah habis... so aku balik umah awal la.. majoriti kelas semua sekejap2... maklumlah.. lec cuma terangkan RI saja... so sonok la kitaorg... tapi jap g aku nak p kampus balik sebab nak settlekan masalah add subject... masih ada subject yang aku belum add... tapi kredit dah 18 .. nak tambah lagi 3... bukan sebab nak abis cepat.. sebab subjeck minor itu seharusnya... harap2 lepas la nanti...

sem nih semua subject 3 n 6 kredit.. dah tentulah susah n banyak kerenah.... dan sangatlah susah hati ini bila lec kelas pertama tadi kata.. fail B-... adoi... takutnyaaa.... semoga Allah memberikan aku pertolonganNya...

tapi bukan ini yang nak aku kongsikan... apa yang aku nak kongsikan adalah keadaan aku kat kelas hari nih... serius 4 bulan cuti sangat2 terkesan tau... tahu x kenapa??? sebab aku rasa blur saja... bila lecturer cakap aku memang tak faham.. n bila lecturer cuba recall pembelajaran sem lepas.. haram.. satu pon tak ingat.. ya Allah... permudahkanlah perjalnan aku semester ini seperti semester sebelum2 ini... paling ketara.. aku sangat berdebar bila lecturer tanya soalan.. dan bila disoal aku akan mula menyorok.. memang aku jadi takut dan gelabah sangat... dah 5 semester.. sepatutnya keadaan itu tak harus berlaku... aku juga sangat janggal nak berbual ngan org.. topik mesti ulang2 sebab x der idea.. dan bila lecturer mula tengok ke arah aku.. aku jadi takut dan tunduk.. serius.. budak darjah 1 lebih berani dari aku hari nih.. memang payah la gini.. moga aku kuat... hurm...
:)
cuti 4 bulan juga menyebabkan aku jadi kekok untuk mencerna apa yang telah diajar..dan apa yang akan diajar.. keyakinan diri terjunam dan aku rasa macam aku la budak paling dungu dalam kelas tadi...

ini entri cari semangat... terima kasih jika ada yang membaca..:) 

10 comments:

sharifdez said...

Dah lama tinggalkan buku, beginilah jadinya. Kuatkan semangat ya. Study smart.


sharifdez.blogspot.com

yusuflaili said...

Salam;
ni kata semangat dari aku, berjuanglah ketitisan darah yang terakhir....

cik asam jeruk said...

cikasamjeruk dulu penah amik max..tak igt bpe jam credit..rasa2 mcm 28..tak igt keke.mmg semput..kelas penuhhhh..ehehe

izyan yasmin said...

Lama tak singgah istana. Rindu :)
Samalahhhh , baru start sem. Blur ohhh . Btw, gud luck syg :)

kiz said...

biasa lah tu..nanti kalau dah lama-lama hilanglah karat tu..huhu

ApiH said...

Apih ni tak tau la camne masuk kelas nanti lepas 3 tahun x study dalam kelas..


Tolong!! Sedang Mencari Pengasuh

Zul Fattah said...

haha.. sebakan cuti 4 bulan ni jugak la.. otak aku jd lembab..

p/s: RI tu apa?

PeRmAtA bIrU said...

zul::: RI tu lebih kurang topik2 dan apa yang akan kami belajar untuk subject tu..huhu..:)

nazira said...

Study rajin2 k.. semoga sem ni dapat dekan.. hu3..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

aimie amalina said...

hayooooo
dugaaan sungguh yee
moge2 dipermudahkn semuanye la ye
sebelom gi kelas wat revision sikit kan
hayooo..cian die..
chayok3!