Sunday, August 21, 2011

tudung saya

Assalammualaikum

huhu..korang berbuka ngan apa??? saya buka ngan airtebu, kuih muih dan nasi... kalau x makan nasi sekarang memang saya x makan nasi sampai esok..itu kebiasaannya saya... huhu..tadi g beli kuih..ada lope... saya pon amik la kuih lope kegemaran saya dan nenek saya... korang tahu x lope tu kuih apa???

nila kuih lope makan ngan gula merah...
huhu.. dulu masa kat kampus..makcik depan dewan kuliah saya tu jual kuih... saya pon g la beli.. n saya bagitau la saya minat kuih lope... esoknya..makcik tu buat la kuih lope ni.. bila saya pergi... sukanya hati saya.. sebab saya terharu dia buat atas permintaan saya..memang saya beli banyak la kuih tu.. adoii..kelemahan saya yang nyata..saya mudah kesian kat orang yang prihatin ngan saya.. so..saya beli dan bagi kawan2 sama makan... itu rezeki mak cik tu... secara tak langsung saya juga telah mempromosikan makcik tu punya jualan... lepas tu ramai kawan2 yang suka g beli kuih kat makcik tu..hehheh..kalau tak diorang beli luar kampus siap2... syukur la...

hurmm.. tadi petang  kakak saya call... adoiii berita sedihnya bila saya punya permintaan tak di luluskan..heheheh.. x dapat la kasut raya tahun nih.. katanya tudung dia dah beli... heheheh.. tudung tu memang saya minat sangat...

nilah tudungnya.. saya amik dari encik google jap..:)

tapi masalahnya... tudung yang dia beli n baju raya saya x sama warna plak.. adoi.. memang haru la.. ngah pk nak g beli tudung gak nih.. makanya.. wang simpanan aku terguna juga lah akhirnya.. baru ingat nak guna g ronggeng2... huhuhu..:) macamna pon rezeki tu ada.. bersyukur la hendaknya.. hehhehe..:)

ok lah korang.. selamat bertaraweh.. :)

p/s::: nak bagitau aku suka buat auto publish post..sebab aku nih agak bz kadang2.. heheheh.. bila aku taip onda spot tu macam time2 yang dicuri ja... maklumla.. aku nih sebenarnya bercita2 nak jadi YB.. yang busy... hahahah..ok..:) thanks coz baca cerita mengarut aku nih b4 g teraweh atau korang dah balik pon..:)

10 comments:

mr.dinie said...

mr.dinie pon suke kuih tu...sdaaap..XD

Kancil 8349 said...

Salam,

jom ke blog kancil

http://kancil8349.blogspot.com/2011/08/punca-traffik-kancil-8349-minggu-ketiga.html

hazirah kasimon said...

canteknye tudung tuuuuu

kizmyself said...

hari ni layan tahu sumbat je...sumbat padat2...haha

Cik Baju Kurung said...

kuih lope ? tak pernah dengar tapi nampak macam kuih buah melaka , kan ? cbk suka tudung macam tu tapi kalau pakai tak comel . hihi :)

PeRmAtA bIrU said...

mr dinie::: kan??? sedapkan??? huhu..

hazirah::: huhu... cantikkan??? saya minat sgt2..:)

kiz:::sedapnya..:)

cbk::: mmm.. nampak macam sama..tapi x..lope dibuat ngan pulut..:)

Princess Feyqa said...

fyqa pown suke wat auto post dlm bulan puasa nih hehe :) cantik tudung tuuu

Zul Fattah said...

kuih lope? macam mana eh? tak kenal la.. haha

PeRmAtA bIrU said...

huhu.. sat na nak wat entri khas tentang kuih lope.. hahah.. mungkin kat tempat zul panggil lain kot..:)

QuiNn ZhOuRa said...

quinn minat tudung syria n selendan. stock penuh satu lemari.. ngeh2