Friday, August 12, 2011

Segmen:Tempat paling syok shopping raya

silence thought

nak join??? klik banner k

ok, saya nih x bape tahu sangat tempat shopping nih, tapi serius... setiap kali nak shopping kepala otak saya ingat satu tempat jer

JALAN TAR...
hahahh nape??? ok, saya selalu kuar shopping hari sabtu... pastu ada pasar malam kan??? macam2 ada sana kot... lagipon pilihan pon pelbagai n ada mahal, ada murah..
lagi satu kedai2 butik sekitar tu,x la mahal sangat... salah satu butik jubah yang selalu saya pergi adalah NORIN.. ya kot ejaan dia gini... x ingat ejaan dia.. tapi kedai dia sekitar situ la... n kasut plak saya senang n suka beli kat.. butik kasut PRINCESS.. sebab??? kualiti n banyak saiz besar... hehehhehe
pastu saya suka gak g shopping dalam SOGO... sebab kadang2 barang branded tapi murah.. gila suka sangat2... tak kira la nak raya ke, tak ke, bila waktu saya nak shopping kepala otak saya akan pk situ aja... saya jarang shopping sebenarnya.. bila da ada peluang.. habis-habisan la.. setahun may be 2/3 kali jer shopping gitu.. hahahah.. 

MASJED JAMEK
ok, kat kawasan masjed jamek pon best gak.. ada macam2 orang jual.. ni kalau saya nak beli, beg tangan. beg laptop atau sandal.. g shopping sini la.. sebab rambang sangt mata.. banyak choice... hehehe...

JUSCO
ok, jusco mana2 pon bleh, tapi saya selalu g MID VALLEY.. kalau kat penang, QUEENSBAY... kenapa??? kat jusco ada jenama scarlet plus.. paling senang nak jumpa baju yang berfesyen tapi besar.. harga juga berpatutan.. tambah2 kalau ada JCARD.. huhu...

so inilah sebahagian tempat shopping saya.. tapi pasar malam, giant, tesco.. tu semua tempat saya shopping makanan dan barang rumah.. heheheh..:)
thanks tuan segmen..:)

4 comments:

Princess Feyqa said...

wah mcm best je :) tpi jalan TAR mmg best shoping tyme raye hehe

paie said...

Terima kasih sebab join.Wahhhhh..panjangnya entri ini.Padat dan dihuraikan dengan baik sekali.Excited rasa nak pergi Jalan Tar,Masjid Jamek n Jusco.Tahniah juga,anda berada dalam bloglist saya :)

yusuf Laili said...

Salam;
aku suka beli barang kat pasar mlm, kat pasaraya kekadang je itu pun ronda2 sambil lihat org lalu lalang..

PeRmAtA bIrU said...

feyqa::: ha.. kat sana memang meriah...

paie::: huhu.. thanks..

yusuf::: ha.. pasar malm memang santai.. tapi saya x tahan bila ramai sangt org... pasaraya plak.. kadang2 jer g.. huhu..:)