Monday, August 15, 2011

Ramadhan Buffet Dinner

salam ramadhan semua dah 15 hari kita berpuasa dan 16 malam untuk bertaraweh...
~assalammualaikum~

ok... seperti yang telah aku bagitau tadi... sabtu dan ahad adalah hari cuti aku berblogging... sebab, 2 hari nih selalunya ada saja kerja yang patut aku buat... dan pada hari sabtu lepas, aku pergi ke equatorial hotel untuk berbuka puasa... sebenarnya dekat ja hotel tu ngan umah aku...tapi nenek ku sangat2 la x puas hati jadi dari kul 2 pm dia ajak aku pergi sampai la kul 5 baru aku siap n pergi.. heheeheh...degil itu sifat ku.. jadi x dapat la aku on9..so, memng aku yg dah bersedia dgn keadaan itu dah buat la auto publish post... sebab kan dah berjanji x akan sepikan blog nih..:).. kalau aku on9, lagilah nenek ku marah ... 30 minit jer da sampai hotel tu.. tunggu makcik aku.. kul 7 masuk dalam hotel n masa untuk mencari makanan... 

serius nafsu aku berkira2 lam kepala otak macam nak makan semua yang ada.. ini bazar ramadhan yang wajib makan sebab dah bayar... huish!!! telan airliur bukan masanya.. teringin jer amik,amik, dan amik... penuh sudah satu meja.. tapi serius air dia x sedap langsung.. sebab tu skyjuice sgt sedap kala ini..:) huh!!! cheese cake, caramel, tiramisu, nasi yang pelbagai jenis... goreng2 seafood.. macam2 la ada.. nama pon buffet... tapi tahu apa yang x ada??? kemudahan solat... aku x pasti kat mana surau dia... inilah kelemahan kalau g buffet kat hotel gitu.. even bilik air pon x der paip.. i don't like!!! insyaAllah dijamin halal... sebab ada ja logo halal dari jakim..

kalau korang nak g boleh pergi ke link yang aku bagi pada gambar... dan di atas tu maklumatnya... memang ala2 garden.. serius layan A, makanan A, suasana A, tapi kemudahan solat n toilet.. FAIL!!! huhu.. semoga diorang  sensitif sikit isu ni nanti... 


kalau ada yang nak datang, aku memang recommend sangat2... 
p/s:::: aku pergi pon sebab nenek aku dok ngan aku, bila anak dia nak bawa dia berbuka, mesti offer aku sekali... huhu.. rezeki, jangan ditolak.. kan??? :)
tapi macamna pon buka puasa kat  umah gak yang paling best.. biar pon sekadar makan maggi.. :)

9 comments:

twinkeenabilah said...

Ye betul, berbuka di rumah paling best walaupun berbuka sekadar mkn megi :D

NasZ said...

betul tu. hari ni berbuka saya makan roti gardenia dengan air mineral. syukur still dapat makan.

MOHD NASER.com

cik asam jeruk said...

saya tak mampu nak makan hotel sobs2.nway cik asam jeruk dah folo blog ini. dari superteddy :)

Nightroad said...

berbuka di hotel...wa...@_@

si para para said...

tapi rasanya lebih nikmat berbuka di rumah..hehe

esok nak pergi berbuka kat mana?

AyiLarimA said...

islam telah mengajar kita untk b'sederhana :)

Mira akan berhenti berblog :(

http://aylliarimasiprincess.blogspot.com/

hamzah ian said...

aku mkn satu juadah je.. huhu

ZWAN SABRI said...

Wah! untungnya dapat bukak posa kat hotel.. satu kepala rm75 tuu.. ;)\btw, cik nilam x buat laporan ke kat hotel tu? manala nk tau disebabkan laporan cik nilam tu, nanti depa akan sediakan surau untuk bersolat.. ;)


MySuaraBlog: Penyakit Makan Benda Pelik

PeRmAtA bIrU said...

si para2::: sok buka umah jer..:)

zwan::: a'ah.. lupa kot..:)heheheh