Monday, August 1, 2011

puasa tak??? kenangan tu sweet sangat...

hari nih kita sedang berpuasa.... hari nih masuklah 1 Ramadhan... hari nih adalah 1 ogos... dan hari nih kita mula bersahur.... jadi ada tak yang x bersahur??? 
bersahur tu dapat pahala tau... lagi lambat lagi baik... tapi janganla bila da masuk imsak... hampir2 imsak tu ok la... betul x??? kalau salah tegur erk... huhu....

tiba-tiba teringat bersahur dirumah sewa... pagi2 dah minta kawan kejutkan, sebenarnya aku x suka bersahur... tapi bila kawan aku nak juga makan masa sahur, aku pon ok aja la.. kadang2 dia wat nasi goreng.. kadang2 kami makan makanan kami yang telah kami beli masa berbuka.. kira simpan la... walau hanya kami berdua, tapi best sangat... sebab kawan saya tu baik...

dia memang kawan yang baik... sebab tulah boleh sangat klik ngan dia... memang lakan??? manusia x sempurna.. jadi kekurangan antara kami nih la yang buat kami rapat.... huhuhu... tiba2 teringat... tahun lepas aku berpuasa di rumah sewa... kenangan itu indahkan???

sebut tentang sahur... ingat plak pada seseorang yang selalu call aku suruh bersahur... masa tu aku masih berusia 20 tahun... kira best sangat la berkawan dengan dia nih... tapi memang x ada jodoh antara kami... paling aku x boleh lupa bila dia temankan aku layan telemovie "DAUN KETUPAT KERING" masa dipertengahan bulan puasa... sambil tengok tv, kami sms, kadang2 call... review sikit tentang citer tu.. hahahah.. aku ingat aku sorg nangis, rupanya dia pon nangis... sweet sangat masa tu... dalam kepala otak aku memang dah bayangkan sweetkan kalau kami dah bersatu...

tapi benar, rancangan Allah itu lebih sempurna... dah 4 tahun semua tu berlalu... hanya tinggal kenangan... aku pon x tau khabar dia sekarang... 

hurm... kenangan tu memang indahkan.. punya banyak warna yang bisa buat kita tersenyum bila mengingatinya.. :)

18 comments:

rara pinkmafia said...

puasa n sahur yg sgt besh kan kak. =)

mawarseri said...
This comment has been removed by the author.
mawarseri said...

kenangan tetap kenangan kan....hihihi...

mawarseri said...

kenangan tetap kenangan kan....hihihi...

mawarseri said...

kenangan tetap kenangan kan....hihihi...

mawarseri said...

kenangan tetap kenangan kan....hihihi...

mawarseri said...
This comment has been removed by the author.
anismelon said...

hehehe..sahur sahur sahur..kejar pahala..:D

psstt..join lah..penyertaan anda dialu alukan..bukan senang oo dah besar besar na dapat wit raya..:D

missina said...

ermm kenangan mengusik jiwa kan,,,ade org kejut lg tu,,,mest teman istimewa,,tkpelah,,bina kenangan baru dgn insan lain pula,,,

Nurasyiqin said...

hehe..means tgk citer tu kat lain2 rumah lar then korang sms review citer tuh???mmg sweet !!=D

NasZ said...

kenangan manis dapat buat kita tersenyum. kenangan lucu buat kita ketawa. kenangan sedih buat kita sedih. Tapi itulah kenangan. Menunjukkan kita hidup dan bernyawa.

MOHD NASER.com

ZWAN SABRI said...

Alamak! arini zwan tak sahur laa.. tak larat nak bangun.. huhu

MySuaraBlog: Harapan Ramadhan

Aj said...

memories remain..

tia @ Ini Kisah Tia said...

tak apalah . mungkin Allah nak bagi yang lagi baik dari itu ? kan , kan , kannnn :)

K O R I E said...

siapa dia tu?
special yea? hehe.. hum selamat berpuasa ya.. korie pun harap kwn korie gerak korie bgn sahur.. klu x jgn harap korie nak sedar^^

A-L HAQIM said...

Kalau nak buat ketupat tuu..,buat lebih sikit sedekah kat cyber..hahah

yusuf Laili said...

Salam Ramadhan;
"Kenangan bersama mu kasih seupama mimpi dlm mimpi"..EEwah!ewah!seronok juga dengar lagu ni lepas sahur..

PeRmAtA bIrU said...

@ Nurasyiqin::: ya... sweetkan???
@zwan:::: nape x sahur??? sahur tu perlu k...
@ rara pinkmafia@ mawarseri@anismelon @nasz@tia@korie:::: thanks..:)