Thursday, August 25, 2011

orang korea memang romantik!!!

Assalammualaikum

hari nih bukan aku nak review filem atau drama korea.. atau muzik atau tarian yang pelbagai tu.. hahhaah.. aku nak bercerita tentang anak2 korea... diorang memang romantik dari kecik tau.. tahu tak nape??? meh aku cerita...

dulu aku mengajar di TASKA SERI MAWAR... kat avenue park Ampang... depan ampang point..dalam kawasan condo tu... kat situ ramai foreigner ... jadi taska tu pon ramai anak2 orang korea... melayu ada la dalam 2 3 orang, bangsa lain pon ada.. cuma  budak2 korea mejoriti... huhu.. aku ajar  budak 2-4 tahun... korang tahu jer lah.. dah la melayu tak tau langsung.. english tau sikit2... bila aku cakap memang la diorang kadang2 renung ja mata aku.. aku cakap inggeris bukan diorang faham pon..last2 kena gak belajar sikit bahasa korea.. huish!!! kalau macam words yang selalu diorang dengar tu fahamla macam don't, sit, stop eat, sing, ha.. simple2 jer... aku belajar bahasa korea pon sikit2 macam tu la..untuk dak2 baru.. x bapa ingat dah sekarang... bukan yang nih aku nak cerita.. tapi tentang seorang anak murid aku...

nama dia seoung won... comel tau dia... satu hari, aku nak balik dah..lam kul 3.30pm time tu.. dia ngan mak dia ada kat taman tepi taska tu.. tiba2 dia panggil aku..."teacher sue" korang baca cara dia cakap macam orang korea cakap tak buka mulut tau... aku pon tengok la dia.. dia bagi signal ngan tangan menandakan sekejap.. pastu aku nampak dia duduk n petik bunga kuning yang kecil tu kat tepi taman... aku ingat dia nak buat apa.. pastu terus dia lari bagi kat aku.. wahhhh so sweet.. dia kata... "teacher sue, this for you"..hahahah.. aku pon cakap la terima kasih n kiss pipi dia yang gebu tu... korang nak kenal dia x?? jap erk...



p/s::: ada lagi kisah2 romantik budak2 korea nih.. tapi yang ni yang paling aku terharu.. nanti aku citer anak2 murid aku yang lain pula..macam soung ryoul, ji ho..eu jin... ramai lagi la..heheheh..:)

11 comments:

Cik Baju Kurung said...

comel =) haha . memang romantik :)

Si Pujangga said...

wah, bestnye!! mesti byk xperience kan.. :)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

oh anak murid korea? haha..tak payah pegi korea..dh feeling habeh dh dgn budak tuh..ambuiihhh :D

Zul Fattah said...

wah..kira pro jugak r ko.. pandai cakap korea.. haha..
tapi aku stuju r.. org korea ni romantik.. huwaa.. jelous aku tau..

ZWAN SABRI said...

Wah! memang romantikla.. sbg orang melayu, zwan rasa tergugat.. HUHU


MySuaraBlog: Segmen Di Mana Anda Beraya Tahun Ini Bersama Phat Corner

PeRmAtA bIrU said...

hahahaha.. diorang punya romantik punya penuh kasih sayang tau..:)

si pujangga... xperience ada la sikit..:)hihi... x lama mengajar situ..:)

Gen2Merah said...

wowww.. ajar anak2 korean.. hebat lah cikgu ni,.. kagum2.. anyway, mmg romantik la kisah ni.. ehehehe.. cerita2 lagi ye....

suraiya sofia said...

bestnya k.nilam... nk g korea..nk korea...hahaha

suraiya sofia said...

saranghaeyo..=)

ArulchelseA said...

waahh dapat bunga ek..memang romantik kot.. kecik2 lg dah romantik.. kih kih kih

Sheeszshira Shiraz.... said...

nk cari laki korea la...hehe...
untung dia dapat flowers...

@zul fattah tu x habis2 dngn jealousnya..haha...jngn mrah...>memecut dngn perdana takut kena bantai dengan zul...larik2...<