Tuesday, July 19, 2011

serba salah difikirkan---> x bleh nak tahan lagi :(

salam sejahtera... salam perkenalan... dan salam bahagia

wah!! penat nya jalan2.. adoi turun 1 kg kat mata... hahahhha... penat gak rupanya blogwalking nih... walau saya cuma baca sikit2 and tgk point menarik dan daya tarikan yang best2 kat blog.. namun rasa letih gak... 
ok.. sebenarnya saya g jalan2 tadi.. saya jumpa beberapa blog newbie yang di follow oleh abg ben... ayok... bertuahnya diorang... abg ben kot follow... ha mesti la diorang punya blog ada harapan.. sebab tu abg ben follow.. jadi aku pon follow la...  hahahha.. kan???

korang nak tau ke blog sapa??? ala korang g la kat blog iMbobo and buat blogwalking kat bloglist yang di letakkan.. ok???  huhu....sebab aku pon dah x bape ingat blog sapa... ha.. aku dah wat blogwalking hampir 30 page pagi nih... so aku nak berehat jap... segmen pon dah masuk... 

ok... tadi tu aku cuma membebel... sekarang aku nak tanya... korang pernah tak rasa serba salah yang buat hati korang sesak??? inilah situasi aku sekarang... tau x nape??? ada sorang lecturer kesayangan aku tuh langsung x mo bertegur ngan aku kat fb... sebelum nih dia gila baik ngan aku... kami chatting sampai pagi kadang2.. apa2 info yang baik dia bagitau aku... tapi sejak beberapa bulan nih aku rasa dia macam da hide aku dari fb dia... aku tag nama dia kat video pon dia wat x tau jer....
sedih sangt2.....
sebab tu aku dah malas nak buka fb.. sebab aku rasa serba salah.. mungkin dia terasa ngan komen atau status aku.. atau apa2 yang aku komen kat dia... sorry la sir... x bermaksud pon nak kecilkan hati... saya pon x tau apa salah saya... serius sedih sangat2 bila lecturer x tegur kita... rasa macam dah wat satu kesalahan besar... 
lecturer nih seorang lecturer yang baik... cerita lah apa pon kat dia.. dia pendengar yang setia... lagipon aku dah betul2 jadikan dia idola aku.. x lama lagi dia nak g sambung PHD kat broadway... gila bagus dia nih...

sebenarnya kadang2 bila orang rapat sangat ngan aku, aku akan jatuh sedih bila dia ignore aku.. kalau boleh aku nak lecturer aku nih maafkan kesalahan aku yang aku x tau apa itu... sebab bukan senang aku nak tenangkan hati aku nih...
serius... aku nak jadi terbaik macam dia... aku suka dia sebab dia seorang lecturer yang gila sporting... kalau korang kenal dia... memang fun habis... berbakat.. bijak.. smart and hensem.. heheh...
mana mungkinkan dia baca blog picisan nih.. tapi kalau dia baca... aku mohon sangat2.. please maafkan kesalahan aku walau apapun.. tolong la jangan ignore aku macam nih... kadang2 aku rasa macam fb nih buat hubungan aku ngan lecturer aku nih semakin renggang. 
  1. kalau dia marah sebab aku ingatkan dia nak deactivate account fb dia, minta maaf encik... saya pon sedih kalau cik deactivate account encik.. sebab saya masih ingin tahu pelbagai perkara and nasihat dari encik...
  2. kalau dia marah sebab aku ada sampuk dia chat ngan kawan2 dia... maafkan saya encik... saya cuma nak bergurau dengan encik.. tapi saya komen status encik bukan komen apa yang kawan2 encik komen...
  3. kalau dia marah aku mungkir janji x bagi hadiah kat dia hari tu... maaf encik.. kalau tiba2 saya bagi hadiah kat encik... saya takut lecturer lain fikir lain... saya takut students2 girl yang lain ingat saya ada hati kat encik.. dan paling penting masa tuh duit saya dah nazak... saya janji sem depan saya bagi hadiah besday, hari guru and penghargaan encik bagi markah tinggi kat saya...
dan kalau encik baca nih.. maafkan saya encik...

.....SAYA TAK SUKA RASA SERBA SALAH INI....

2 comments:

syiela said...

sabar ya.. mungkin ada terasa hati di mna2 komen atau masa chat tu tersalah cakap.kadang2 kita nak maksudkan lain tapi pemahaman orag lain.so better jumpa dan minta maaf secara bersemuka.InsyaAllah dapat selesaikan segala masalah

PeRmAtA bIrU said...

syeila::: terima kasih yer untuk nasihat tuh... insyaAllah buka semster nih saya g jumpa dia.. huhuhu