Friday, July 22, 2011

jom tersenyum kat sini...

senyuman tuh dah cukup membuktikan seseorang tu  sedang bahagia... senyuman sebenarnya cukup untuk membuktikan seseorang itu gembira... senyuman juga cukup membuktikan seseorang itu teruja... memang banyak yang kita boleh lihat sekadar dari senyuman... senyuman itu bermakna...

pernah tak korang lihat senyuman yang pura2??? ya aku pernah... aku pernah lihat senyuman plastik, senyuman jahat, senyuman sindir dan senyuman yang penuh dendam... banyak yang boleh kita ertikan dengan senyuman kan???? kenapa begitu??? kita x bleh tpu dengan senyuman...senyuman tu selalu datang dari sekeping hati yang ikhlas... bagaimana ia di dalam, begitulah apa yang terpancar... :)

HELLO FRIENDS... SALAM JUMAAT... SALAM SEJAHTERA... ASSALAMUA'LAIKUM... 

hurm... kenapa tiba2 saya berbicara tentang senyum??? sebab hari nih saya lupa nak buat entri senyuman dipagi hari... selalunya kalau x da entri di blog... saya tulis status di fb... senyum.. senyum.. dan senyum...

kenapa saya suka sangat tentang senyuman??? ada 7 sebab personal kenapa saya suka senyum:::
  1. senyum kan satu sedekah? x payah guna modal... senyum dengan ikhlas jer..
  2. senyuman selalunya bisa menenangkan hati saya yang marah... bila saya senyum terasa tenang...
  3. senyum paling mudah bila tak ada perkara penting untuk bercakap... senyum, x perlu kata apa2...
  4. senyum punya 1000 makna dan rasa... bila saya rasa x puas hati, senyuman saya x semanis rasa lega and berjaya...
  5. senyuman bisa mentautkan 2 jiwa yang x pernah kenal... jadi kita mengeratkan silaturrahimkan???
  6. senyum menandakan kita seorang yang friendly... bukankah senang nak rapat dengan orang yang suka tersenyum???
  7. dan last sekali, saya rasa saya comel bila tersenyum... heheheh.. yer ke??? 

oleh itu... marilah sama2 kita mengamalkan suka tersenyum.. sebab... bukan kita gila.. tapi kita nak bumi bahagia... senyumlah setiap hari dan penuhkanlah hati dengan beribu kasih sayang.... love all of you...

6 comments:

Zul Fattah said...

senyummmmmmm...jom semua kita senyum....tak g2 tuan puteri..?

CIK CHIPSMORE said...

salam kenal..senyum..tak perlu kata apa2..tu la sebab ader keluar lagu senyum kan..keekeke

Nor Fadila Rosli said...

senyum itu sedekah..:)nak senyum jugak..

Puan Kutu said...

senyum...:)

erika nuris said...

senyum..tak perlu kata apa2..:)

PeRmAtA bIrU said...

zul:: ya betul

cc::: hahah.. betul tu

nf::: :)

p.k:::)

sue::: :)