Monday, July 11, 2011

~goodbye yesterday, welcome today and see you soon tomorrow~

.... hurm... tamatlah sudah kelmarin.. selamt datang hari ini dan see you soon esok... nape??? sebab saya dah nak tido nih.. dah ngantuk sangat... tapi saya nak hantar kelmarin balik dengan rasa bahagia.. hari ini datang dengan ceria.. dan esok mungkin tersangat gembira.. mungkin.... saya pon belum pasti...

hari nih x sempat nak berblogwalking sangat.. apatah lagi berblogreading.. entri pon belum sempat updatekan??? hahahha... malm2 nih baru balas semua kunjungan... masuk segmen... masuk blog abg ben... blog semua yang disenarai bloglist kegemaran puteri... balas2 jejak.. n sapa yang komen... thanks semua yang datang sini semasa saya tiada... love korang sangat2... dari hati nih.. rasa kenal gila dah ngan sesetengah blogger... tapi kalau jumpa gerenti malu tahap cipan... hahhahahha...

ok.. hari nih saya bzkan diri sendiri... g makan2 kat umah kakak saya di kampung baru... pastu teman anak2 buah pergi 1 Malaysia Healthy Kids kat xtreme park shah alam... pastu jaga baby kecil hannah yang berusia 8 bulan, tengok stanza cinta... anak2 buah tdo.. dan saya on9... padat x??? wah seronoknya hari nih.. hidup saya kembali bertenaga... wake up life!!! hahahha..kan??? tiba2.. kalo sok belum tahu bagaimana.. eh silap.. hari nih... :)

hurm... beginilah kehidupan... bila hari ni datang ia merindui semalam dan mengimpikan masa depan... kenapa tidak dihargai hari ini yang sedang setia menanti.. fahami x kita yang hari ini bakal menjadi esok yang kita rindui... korang faham x??? macam2 aku dapat masa buat sedikit blogreading tadi... hurm.. dari kes Malaysia semalam... sehinggalah kes makan orang.. hahahha..korang baca x kes makan orang tu??? naya tpu hidup2.. selamt aku tak komen..hahah.. ~~off record~~

penakut aku nih sebenarnya.. tu suka off record... hahhah... manusia itu patutnya hidup dengan saling harmoni.. bantu membantu.. tapi bukan tikam dari belakang.. sama jugalah seperti cinta... ia perlu setia dan saling melengkapi... jika x... punah la rasa itu.. sedihkan???? 

ntahla apa yang aku melalut nih.. yang penting kita hargailah setiap orang disekeliling kita.. sebab perhubungan itu mahal harganya.. sekali kita hilangkan kepercayaan orang tu.. sampai mati sudah susah kita dapatkan kembali.. sama macam hari... jika kita lepaskan hari nih menjadi esok... mana mungkin kita dapat kecapi lagi hari nikan??? terpaksa la tunggu esok yang belum tentu lagi bagaimana...dan menyesal dengan kekilafan kelmarin... hurm... ok... makin buntu idea... 

p/s::::::: semoga hari ini di sinari sinar2 bahagia.. mulakanlah setiap hari dengan penuh rasa cinta dan akhirkanlah setiap hari dengan kemaafan yang tak terhingga... moga anda bahagia... ceriakan hidupmu k... saya sayang setiap orang yang pernah hadir dalam hidup saya.. biar pon seketika.. atau pon sekadar di alam maya... mereka tetap memeriahkan hidup saya... :) anda bagaimana pula?

2 comments:

erika nuris said...

saya sayang orang yang sayang kat saya..boley ke cam tu..?

PeRmAtA bIrU said...

ok..hahha... lebih baikkan dari membazirkan sayang tu...hahah