Thursday, July 21, 2011

angkat-angkat... lama terangkat

hai kawan2.. assalam... moga kalian masih tersenyum bahagia...

ok.. ntah kenapa... sejak semlam ingat kawan2 sekolah menengah... dan salah satu kenangan yang tak pernah nak lupa adalah angkat mengangkat...
korang faham x??? mai nak jelaskan... dulu aku suka ambil adik angkat.. sebab??? akukan anak bongsu, so teringin nak ada adik... kakak, abg semua aku x nak... sebab aku menghargai abg and kakak aku...tapi satu tabiat buruk aku... aku kuat cemburu... tambah2 bila kakak n abg aku ada adik angkat... marah kot... sebab aku kan adik diorang.. cukup la kan??? hahhaha...

ok cerita pasal adik angkat nih, dulu aku ramai adik angkat... laki pompuan x kira la... aku dulu bajet femes kat sekolah... sebab suka tdo lam kelas.. lagi satu suka ponteng kelas... hahahah... kat asrama plak aku suka bajet cool... adoi... tu sebab ada ramai adik angkat... budak form 1 masuk aku usha ja... start wat perangai gila nih masa form 3... gila x???

adik angkat pertama aku nama dia mohd idzwan mukhtar...
dia comel,cute and hensem gila... aku sayang dia nih gila2... muda setahun ja dari aku... tapi sayang aku macam adik and kakak la... dia pon respect gila kat aku... kelas kami berdepan... tengok ikut cermin jer nampak dia.. hahha... ntah kenapa bila ingat kat dia hati aku berbunga2... rindu weiii... dah lama x jumpa dia... apa khabar la agaknya kan??? mesti da kawen... bila dia kena rotan atau kena denda... aku tengok ja... dalam hati aku ni nak ja tolong dia... memang dah anggap macam adik kandung time tuh... masalah dia??? sama macam masalah aku... dan last aku berhubung ngan dia tahun 2007... hurm... kalau la aku bleh jumpa dia balik... kan seronok... mesti da ada ank yang comel2 macam dia... :) 

adik angkat aku seterusnya perempuan...
nama dia amira... nama penuh x ingat... sebab aku ngan dia cuma rapat sekejap ja... masa tu aku form 3... banyak spekulasi yang aku tak bleh terima... akukan kuat cemburu... bila ada orang len dok kata itu ini.. aku pon meluat la ngan adik angkat aku tuh... aku nih ego... aku bleh tgk dia nangis depan aku sebab aku da x mo cakap ngan dia... Ya Allah sebenarnya tersentuh hati kakak aku nih... tapi ego beb!!! aku yg rugikan??? sayang ooo kat dia.. bukan les k.. pliz sikit... dia x da kakak.. so dia gila la sayang aku.. macam aku sayang dia... pagi2 dia dtg gerak aku... hahah.. budak barukan??? mandi awal dia... kul 4.30 bangun dah... kul 5 gerak aku... hahahah... kenangan2... pastu kami belajr sama2... aku selalu ajar dia walau aku x terror... gila memang dah macam adik and kakak.. nikmat sebenarnya ada adik nih... hargailah adik2 anda k... jngan jadi macam aku... hurm... kalau la aku bleh ulang masa... aku takkan layan spekulasi2 yang mengarut tuh.. mesti sampai sekarang dia menjadi adik aku....hurm..:(

 ANNIRA
gedik tak nama gabungan nih??? hahahha.. malu aku...

selepas tuh aku jadi rapat ngan kawan amira... hinggalah dia nak jadi adik angkat aku... aku terima.. and aku sayang dia gak... spoting, sempoi and best... dan aku layan ajalah diorang nih.. masa tu aku da form 4.. da jadi otai.. so aku leh la bagi special sikit kat adik angkat aku.. termasuk lah jawatan.. hahahah... jadi pembantu aku... tapi dia baik, and sangat sempoi.. sampai sekarang bila jumpa aku dia masih tunjuk betapa concernnya dia sebagai adik aku.. huhuhu... 

dalam masa yang sama aku kenal sharul anuar... nih aku amik jadi adik angkat gak sebab comel.. hahah... nih pon sempoi... adoi.. tapi yang nih skema sikit.. and childish... so, lagi best la layan dia.. macam adik kecik aku ja... hahha.. lawak2.. adoi nak gelak guling2.. tambah kalau tgk album... hahah...

ada lagi la koleksi adik angkat aku lepas tuh... tapi biasa2 aja.. 4 orang nih la yang paling special... love them so much!!!

p/s::: kelakarkan zaman sekolah dulu??? nak gelak gulink2 rasa... adoi.. lehkan amik adik angkat bagai... nih la sejarah sekolah menengah yang x leh aku lupa.. aku x bercinta dulu.. sebab aku x berminat ngan boy fren nih... tapi aku berminat ngan adik2... hahahah.. korang ada citer x??? kalau sudi kongsi la k.. :)

5 comments:

NasZ said...

hahaha..teringat gak masa sekolah menengah dulu. fenomena berangkat2 ni dah jadi biasa. saya pun ada adik angkat. syg gila kat dia. sampai form 5. form 6, saya stop amik adik angkat sebab malas. adala bdk form 1 nak amik saya jadi abg angkat dia. saya buat dek je.. hehe..

MOHD NASER.com

Nor Adilla said...

hehe..kakkk..kak pon ada...n salah sorgnya nilam yg tolong jd perantara..thanks nilam..hehehe

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, ramainya adek angkat dia..
Kak, nak jadi adek angkat kakak boleyh?
Alaaaaaa, bolehla.... HEHE

MySuaraBlog: Nak Peluk Kamu!

PeRmAtA bIrU said...

abg nasz::: eh abg nasz pon ada ramai adik angkat erk??? hahaha...

kak dila::: hahaha.. kan??? adoi.. rindu sgt2 zaman tu...


zwan::: hahaha.. borang dah habes la dik... :)

Abang Stalker said...

klu dok asrama mmg angkat berangakt ni femes abes.spe yg plg ramai berangkat mmg dia top r.hahah ;))

abg ramai kakak angkat n adik angkat.tp bkn tuk apa pun..tggu besday hadiah menimbun la :P *jahat3!HAHAHAHA