Thursday, December 13, 2012

~ CERITA ITU ~ 1

Assalammualaikum...

ini sebuah kisah yang selalu ada di memori ku... aku nak abadikan kisah ini biar satu hari nanti aku baca dan ingat kisah ini...

ini kisah seorang lelaki yang pernah membuat aku rasa hebat, aku rasa cantik dan aku rasa sangat2 dihargai...

hurm... handsome atau tidak dia??? sangat... handsome sangat... ala muka siapa erk??? hurm.. x dapat aku nak bgtau muka macam siapa tapi kalau aku pejam mata aku dapat katakan, kulit dia putih, senyuman dia manis, gigi dia tersusun cantik, orangnya menarik dan pendek kata aku suka kat dia... hurm... senyum sorang2 dah nih...

tapi hanya boleh simpan dihati... manakan orang semanis dan handsome macam dia nak kat aku nih... hurm...   ntah la... adakala dia macam memberi harapan... tapi dulu, 3 tahun lalu, sekarang... aku dah x kenal siapa dia... aku dah tak jumpa dia... dan aku x tahu dimana dia sekarang... hurm~~~

CERITA PERTEMUAN KAMI

masa sem pertama kami, aku sekelas dengan dia dalam satu subjek yang mempunyai 200 orang pelajar... tapi telah dibahagi kepada 8 kumpulan... aku kumpulan ke 6... dia ke 5... mungkin kot... hurm... x satu kumpulan, tapi kumpulan kami kedudukan dekat2... (kalau la ada orang yang kenal dia dan aku baca blog nih habis pecah rahsia) hurm... :) 

habit aku masa tu p kelas always lambat... jadi duduk dihujung pintu masuk... nak jadikan cerita bertapak sebelah dia lah... aku yang pada hari orientasi sangat teringin nak berlakon... secara x langsung orang kenal la kan??? jadi x sangka lak dia tuh kenal aku... hahahah... ingat moment tu seronok... sebab aku rasa diri masih remaja...

lecturer bagi kuliah kat dalam dewan yang besar tu... pastilah aku yang malas nih x bagi perhatian... aku baca novel grafik masa tuh... hahahah... jahat sungguhkan??? tapi dia... dia salin nota, apa lecturer cakap dia salin.. memang salute la budak nih, dah lah handsome, rajin lak tuh... hurm... melting nih hati ku....

tapi dia muda... aku tua dari dia, daftarkan dalam hati nih... adik2 jer tuh... so sebab aku nak nampak muda gak, aku buat dunno jer kat dia n geng dia yang asyik pandang n perli2 aku... masa tu rasa macam retis.. sebab diorang ada bisik2 sebut pasal watak lakonan aku tuh... wow!!! seronok sangat...

bila kawan2 dia sokseh2... dia pon tertariklah dengan apa yang mereka tengah bicarakan... terus dia pandang aku... n sound " lecturer ngah ngajar ko selamba jer baca novelkan?" huhuhu... aku ngan senyuman terus kata... "ala bukan ada exam pon... nanti aku salin la kat budak2 lain"... dia bebel la macam2 n tipu aku macam2 la... kata nak kena letak nota dalam log, ada exam, n macam2 lagi lah... mula2 aku cuak, tapi bila aku ingat balik subject tu komfem x der exam, aku selamba jer lah baca novel... tiba2 muncul satu idea jahat dalam kepala otak aku nih, aku nak dia yang x payah salin... 

heheehheh... projek bermula... masa tu aku ngan kawan2 dia dok bergurau macam2la... kami main lawan teka umur... ha, akulah yang paling muda dalam tekaan mereka... dan dia??? aku teka lah yang dia tu tua gila... hahahah... marah dia kat aku... tapi dia cool sangat... nampak macam sombong... tapi aku suka... heheheh... n aku pon pengaruh la dia macam2... ajak berbual... sampai lah dia tutup pen, n simpan buku... yessssssssss!!! aku berjaya... kami berbual... gelaran antara kami???  :) (uncle ^ aunty) ---> klu...
tapi bila dia dah berhenti salin, aku pon terus tarik kerusi aku n bg tumpuan dekat syarahan lecturer... huahauahaau... saja mau test jer tadi... asalnya aku nih jenis yang suka mendengar apa yang lecturer bebelkan... so dia pon cool jerlah dengar gak syarahan lecturer tu walaupon kadang2kala, aku dengar dia dok sokseh2 panggil aku... hehehehe... 

seumur hidup aku inilah pertama kali ada lelaki yang minta num fom aku... terus terang aku cakap, yang kacau dia masa tuh, bukanlah aku sorang, ada seorang lagi kawan aku dan beberapa orang budak perempuan yang berdekatan... cuma aku yang terlebih selamba... heheheh... dia ty tentang satu subjek lain yang kami tidak sekelas... jadi dia minta nota dari aku... pelik... ada ramai lagi orang, tiba2 dia minta dari aku... mungkin aku tunjuk hebat depan dia... dan oleh kerana itu, dia minta num fon aku sedangkan aku tidak...:) heheheh... 

nanti lah aku sambung lagi kenangan nih... aku dalam proses mengingat semula saat2 mula2 aku kenal dia... :)
senyum sorang2... :)

4 comments:

Abg Stalker said...

cinta hati sehh.. :D zmn bljr kisah cinta mmg bersepah.x sah la klu xde.

Nurul said...

cepat la sambung x saba nak baca hihi macam sweet ja , im waitingg :D

Dylla Abas said...

alaa...sweetnya cerita ni..tlg la sambung cepat..x sabar nak tahu kesudahannya :)

therylisa nurul a'in said...

buat novel :D