Tuesday, August 7, 2012

tangisan hati

assalammualaikum

walau aku tahu sering kali aku mencoretkan kisah2 hiba di dalam istana nih, tapi aku masih mahu terus mencoret. perkenalan tu mungkin singkat. tapi hati yang memilih... sering kali bila bertamu ada rasa debaran yang buat aku ingin lama bersamanya... biarlah sekalipun melakukan perkara yang aku x gemari... tapi aku mahu... sebab bersama dia membuat aku bahagia...aku seronok... melihat renungan dia... melihat tenungan dia dan mendengar setiap apa yang diluahkannya... 

namun pertemuan singakat yang membahagiakan itu seringkali berakhir dengan kecewa... memang aku sedih kerana debaran hati umpama ingin terus bersama dia... aku bukan pilihan dia walau hati aku memilih dia... memang aku rasa sayang... tapii apa guna menyayangi orang yang x pernah menyayangi kita...

x mengapa aku kini sudah pasrah... penat mencari hati yang terpisah... susahkan bila kita menyintai orang yang x pernah menyintai kita... kita seolah2 bagai terhampar dilautan dalam yang x mungkin ada siapa akan menyelamatkan kita yang dalam kelemasan.

andai dia tahu, aku sayang sangt dia. ingin aku berkongsi segala kisah hidup dengan dia. segala cerita hati dengan dia. ingin sangat aku menjadi milik dia. tapi aku hanyalah seorang perempuan yang biasa dimata dia... yang datang dan pergi tanpa perlu ucapan selamat tinggal... tanpa perlu mengenal hati budi...

sedih sangat... bila cinta x berbalas... sakit sangat bila hati dibendung kesakitan... hurmmm...
kalau dia tahu apa ada dihati aku untuk dia... mungkinkah dia akan menerima hati ini???
hurm... sabarlah hati...
jangan memberi cinta kita pada orang yang x sudi... sebab kita brlum mampu memenuhi cinta dihatinya...:('

5 comments:

cincin permata said...

awak , awak , sabar eahh . hehe

Hanih Borhan said...

awak...mesti pernah dengar kan,org cakap,jangan m'cintai org yg tak m'cintai kita...

Kak percaya tak dengan kata2 tu?

Bagi saya,50-50.

sebab kan,katalah kan kalau kita dgn si dia tu memang dijodohkan b'sama,tapi kalau dua2 pegang pada kata2 yg sama,tak ke rasa cinta tu t'pendam je dlm hati sampai bila2...kan?... tak rasa macam tu ke?...

tapi,dlm opposite view pulak,yelah, buatapa nak sayang org tu kalau dia takada perasaan yg sama...benda tu hanya akan buat kita ni sakit hati & kecewa...murung... kadang2 sampai xtvt harian t'ganggu...kan?...

nak try confess dulu kat org tu,takut nanti jadi awkward,lepas tu affect friendship pulak kan...

hmm...taktaulah...complicated kan benda2 ni?...

PeRmAtA bIrU said...

hanih borhan:::betul... hurm memang sangat complicated...:)

QueeN TerataI said...

sabar ok.. percayalah jodoh dari Allah SWT adalah yg terbaik.. bykkan berdoa k...

syafiqakarim said...

errr....



masih terlalu kecil untuk beri idea
ihiks