Sunday, August 12, 2012

cikgu tadika

Assalammualaikum

seronoknya melayan kerenah anak-anak kecil... memberi mereka ilmu dan memberi mereka kasih sayang satu keseronokan... walau bukan anak-anak sendiri, tapi rasa kasih dan sayang kepada mereka sangat mendalam... mereka adalah permata buat negara... pejuang buat agama... 

sebenarnya walau tertekan macamna pon, tapi dengan kanak-kanak rasa disayangi. rasa dicintai... saya gembira jika satu hari nanti anak-anak didik saya nih berjaya... gembira sangat saya rasa... hurm... banyak benda saya ajar mereka... dan sangat gembira jika melihat banyak yang mereka belajar...

emosi anak-anak nih ikhlas... mereka tunjukkan kita kasih sayang... dan kita rasa kasih sayang tu... mereka tunjukkan kita dendam.. dan kita nampak dendam tu... ikhlaskan perasaan kanak-kanak?? oleh itu jaga lah rasa kasih sayang kepada mereka... seronok sangat mendidik anak-anak kecil nih... sangat bahagia...

hurm... satu keseronokan mendidik anak-anak kecil...

5 comments:

yusuflaili(Goku) said...

tulah..aku heran macam mana mereka boleh dera kanak2 ni,mungkin tekanan atau stress kot!!.

QueeN TerataI said...

teringin gak nk jd cikgu tadika.. tp sis ni garang la... :)

ieda said...

jadi pendidik nie adalah kerjaya yg terbaik .. ;)

Gen2Merah said...

ya, kanak2 tadika ini comel2... saya pun selalu mendoakan mereka sentiasa berjaya dalam hidup kelak

Anonymous said...

akum saudari

sgt t'rik dgn isi blog ni b'ktan pend. awal knk2.sya akn smbug bljar sarjana dlm bdang ini.bleh tak kongsi sedikt persedian yg prlu ada m'mndgkan pgthuan sya '0'coz my degree totally diff.hrap sudi bkongsi