Friday, June 8, 2012

PRODUKSI AKHIR "BANGSAT"

Assalammualaikum semua...

maaflah kiranya saya sangat2 sibuk dan tidak mengupdate blog ini dan berjalan2 ke blog anda... masa itu sangat2 mencemburui saya... sehingga saya belum mampu untuk bersaing dengannya... ececeh... itu ayat kena power.. sedangkan most of the time saya membalas dendam untuk beristirehat setelah 14minggu berhempas pulas dengan pelbagai kesedihan... kegembiraan.. dan kebahagiaan...
akhirnya persembahan MONOLOG BANGSAT... dapat aku laksanakan... korang layan pic2 yang telah disediakan yer... thanks untuk sokongan dan doa kawan2...
sebelum tu aku nak bg ucapan...

malam tu sebenarnya aku mendapat semangat bila aku lihat ada ramai penonton melebihi apa yang aku jangkakan... memang promosi aku tak banyak sebab aku tak berapa yakin untuk memenuhi panggung itu... cuma aku tersalah... sepatutnya aku telah menyiapkan lingkungan had untuk penonton duduk... tapi aku x sempat nak fikir semua tu... kenapa? sebab dekat panggung tu tidak menggunakan mikrofon dan monolog tidak pula boleh pakai mikrofon... terdapat masalah audio dipanggung hingga perlu menggunakan audio dari studio tari... hahahah... persembahan teater sudah2 di panggung telah menjadikan aku takut orang atas dan orang belakang tak dengar lontaran suara aku... sebab tu bilan penonton yang hampir mencecah 200 orang itu pun sudah memuaskan hati aku... semoga mereka pulang dengan keadaan yang gembira dan rasa bebaloi... tiket RM2 bukan sesuatu yang membazir... 
terus terang sangat gementar sebenarnya semasa hari itu... Mak n Abah datang tengok... kehadiran mereka sedikit sebangayk memberi aku semangat yang amat banyak... tapi waktu keluar mula2 aku rasa sebak n macam tak percaya... serius aku menelan rasa sebak tu sehinggalah aku mula dialog pertama... lepas t aku hanya bermain di atas pentas umpama akulah yang memerintah panggung tu... syukur aku mampu melaksanakan tugasan itu walaupun aku bersendirian... sangat-sangat bersyukur. Alhamdulillah...

terima kasih kepada semua kawan-kawan yang hadir pada malam 29/5/2012 di panggung budaya UPSI... saya menghargai kehadiran kalian semua... haruslah...:)

menjadi SALWA BINTI OMAR menyebabkan NILAM SUHANA OTHMAN menjadi lebih cekal, berani dan menghargai kehidupan... menjadi SALWA BINTI OMAR mengajar SAYA lebih banyak bersabar dan tabah... mengajar erti kesyukuran.. dan satu keteguhan... menjadi SALWA BINTI OMAR mengajar SAYA lebih banyak perkara dan memberikan saya lebih banyak inspirasi...

"salwa binti omar... salwa adalah pohon-pohon rimbun yang bisa meneduhkan siapa sahaja dibawahnya... salwa ada inspirasi kepada sesiapa yang berteduh dibawahnya... akulah pohon-pohon salwa tu..." 

hurm... jadilah gadis yang teguh wahai wanita... jika kau didustai cinta mu... berserahlah pada Allah... jangan biar diri kau terumbang ambing tidak berhaluan... kerana Allah lebih tahu apa yang terbaik buat mu... 




7 comments:

QueeN TerataI said...

wah... berlakon plak yer? menjadi seorg wanita kita mmg perlu kuat, tabah utk harungi kehidupan ini

Gen2Merah said...

wahhhh, saya kagumm... cik Istana ni memang berbakat dalam bidang seni lakonan kan... pastinya persembahan malam itu memukau para penonton yang hadir... so nice

Zul Fattah said...

mcam teater monolog ni? terbaik r.. rugi la, zy tak dpat tengok ..

PeRmAtA bIrU said...

@zul fattah... yer teater monolog... huhuhu... kalau dekt sudah pasti saya jemput dtg...:)

Muhammad Izuan said...

itu puteri ke?

yusuflaili(Goku) said...

salam;
Hebat!!..tak ubah mcm rancangan 'pilih kasih'.boleh jumpa Rosyam noor lepas ni.

PeRmAtA bIrU said...

@yusuf:wasalam... heheheh... kalau la bleh jumpa abg rosyam.. bestnya...

@mohammad izuan: ya itu saya... heheheeh