Sunday, April 15, 2012

0 kosong 0

Assalammualaikum
hurm... ntah kenapa malam yang sunyi nih rasa hening dan sepi sangat. terasa dihati penuh kesunyian... buka fb macam x ada apa2 makna. tekan tanda pangkah... kemudian buka blog... jiwa melonjak2 kencang... terus buat newpost... ingin dihemburkan segala rasa di sini...

kenapa hati ini melonjak-lonjak untuk diisi.. mengapa hati ini terus berdendang menangis sunyi??? tengok telefon... tiada deringan tiada sms dan tiada apa yang dinanti... terasa rindu perkatan 1 message receive... rindu perkataan read and reply... tapi dah lama ia sunyi berlalu... teringin sangat perkataan
 <3sweetheart<3 calling...
dah lama x ada... sunyinya hati ini...

pada ketika yang sibuk dan dikelilingi ramai orang aku sangat gembira... biar single namun bahagia... tapi ketika saat begini aku sunyi dan sepi... teringin nak bercinta... tapi sebenarnya aku takut... sebab jika aku bercinta dengan manusia iaitu lelaki... jujurkah dia pada ku???

mungkin...
kalau aku tengok gambar sepasang kekasih, sungguh aku cemburu... kalau ada yang nak bertunang.. sungguh aku sedih.. dan tengok gambar orang kahwin, sungguh aku pilu... bila lihat mereka ada baby... lebih tajam menusuk ke kalbu... aku pon nak baby... bahagiakan???
sebenarnya semua nih adalah aturan Tuhan... Allah sedang menguji aku... dan aku harus terus bersabar.. insyaAllah bila tiba masanya pasti akan ada... kerana Dia sudah berjanji setiap hawa punya adamnya... dan aku yakin suatu hari aku akan bertemu dengan sang adam yang sudah lama aku nantikan...

memang menangis di dalam jiwa ini rasa penuh kesunyian... sepi sangat2... orang yang tak pernah merasakannya tidak akan faham perasaan aku... suatu hari bila mereka di dalam kesunyian pasti mereka juga akan tersentuh seperti aku...

doakanlah aku bahagia wahai teman, sahabat dan rakan... 
dan semoga kamu yang mendoakan sentiasa mendapat kebahagiaan dan keredhaan Allah... sentiasa dipermudahkan segala urusan dan berbahgialah dunia akhirat... amin~~~

4 comments:

Zul Fattah said...

sabar .. sabar.. ni semua nafsu je.. tunggulah.. bcinta lpas kahwin.. itu yg terbaik..

Solihin Zubir said...

jiwa takkan pernah kosong jika kita sentiasa ingat Allah..

Forever Alone? Allah is always with you... =)

Yaya Azura aka Naz Azra said...

semoga dipermudahkan segalanya..
amin..

Zul Fattah said...

newfeed? erm.. saya pun tak tahu jugak la.. saya tengok ok je feed blog awk..