Saturday, December 3, 2011

talented boy

assalammualaikum....
hari nih nak cerita sikit tentang hobi anak buah saya... nama dia muhammad arif syahmi berusia 9 tahun... dia memang suka sangat buat kerja-kerja yang menguji kreativiti dia... dari umur dia 3 tahun, dah nampak dia suka melukis... masa umur 4 tahun dah pandai guna water color dengan baik... termasuk lah cara menyimpan, pastu semasa mewarna tak tumpahkan... jadi saya selalulah beli kat dia water color sebab dia sangat2 meminati seni lukis....
dan semasa hari lahir dia yang ke 8 tahun, makcik dia iaitu kakak saya dah belikan dia satu set peralatan melukis termasuk la tempat melukis (easel drawing), kertas lukisan, tempat warna dan warna air....



bermula dari hari tu, dia pon lebih tekun lah melukis... dah macam profesional lak... keh3... dulu masa darjah satuu dia suka lukis rama-rama... ada plak kawan2 dia nak beli... so dia pon jual rm0.20... hahahhahaah....

dan sekarang dia tekun melukis2 gambar2 yang ada dalam album dia... belum la perfect sangat pon.. tapi as long as dia minat, umur 9 tahun masih boleh terus di asah menjadi tajam... mana tau nanti dia jadi sumbody yang berkaitan dengan seni lukis, art designer ke, arkitek ke... mana tau la kan???

nih gamabr kedua yang telah dia cuba lukis dengan drawing easelnya...gamabr perkahwinan mama n abah dia... nice gak... good trying actually kan???

lukisan nih gambar ketiga dia lukis sempena gambar dia dan tok wannya...gamabr nih paling cantik dan menjadi....

lukisan nih yang pertama dia cuba melukis dengan menggunakan easel drawing dan merujuk gamabr hari jadinya yang ke 4 tahun...

SEMOGA ONE DIA DIA BERJAYA MENCAPAI CITA-CITANYA... HEHEHEH.. WALAU DIA SUKA MELUKIS, CITA-CITA DIA ADALAH SEORANG USTAZ... HURM.. HARAP SAMPAI KE DEWASA CITA-CITA ITU AKAN TERUS KEKAL... :)

12 comments:

CikGu Ma said...

asah lagi bakat, nnt bleh jd job dgn lukisan =)

jemput baca (",)
hadiah untuk sahabat - mata yang indah

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

kecik2 da suka melukis..ca ni sampai ke sekolah menengah reti lukis bulat-petak-segitiga..haha.. :P

skang da minat seni..wat doodle ke..hehe

L said...

waa.. mmg kreatif.... boleh jd cegu seni... huhu

jom baca kejap=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/tuntutan-ifc.html

Gen2Merah said...

wahhh, berbakatnya kanak2 ini.. walaupun belum cukup sempurna, tetapi bakat semulajdi bila d asah sejak kecil akan mendatangkan hasil yang lebih baik utknya pada masa depan..

teruskan mencungkil kebolehan anak2 ini

Lia Irdelia said...

wah..
memang berbakat!

3no gr33ny said...

memang ada muka ustaz anak buah tuan puteri ni..hehe..amin..

pandai dye melukis!

yusuflaili(Goku) said...

salam;
minat yg lahir masa masi budak amat bagus dipupuk atau disokong oleh kedua orang tua...

Zul Fattah said...

blakang parang kalau diasah tajam gak.. budak2 ni, ko kena slalu puji dan beri hadiah, baru dia ada smangat dlam perkara yg dia lakukan

~CAHAYA~ said...

mudah2an dia jd seorg ustaz yg pandai melukis....hehe

fRaMe+LenSeS said...

pandai dia melukis ya. :D beri galakan. jadi pelukis yang melukis kalimah2 atau lukisan mengingatkan ALLAH. ;) memberi peringatan mengenai Islam dalam lukisannya. moga2 la ye. Amin

khalila said...

wahhhh..... berbakat la die ni ^_^

khalila said...

wahhhh..... berbakat la die ni ^_^