Thursday, September 15, 2011

Segmen Kancil8349 : Pengalaman Korang Semasa Menghadapi Peperiksaan UPSR

Assalammualaikum...

sebenarnya masa sangat suntuk buat masa nih.. tapi malam nih boleh jaga lama sikit sebab kelas pagi dah dibatalkan.. sok kelas start kul 11 AM... so no hal lah nak join segmen dari kancil nih jap... heheheh... katanya tarikh tutup 15 september kul 10 malam.. masih berkesempatan la ni....:)

klik banner untuk join...

ok... aku ambil UPSR tahun 1999... di sebuah sekolah di Pulau Pinang... apa pengalaman manis aku masa tu??? banyak sangat. sebab masa sekolah cikgu2 banyak memberi aku harapan terutama teacher... aku pon x tau kenapa... mungkin sebab ujian percubaan aku selalu dapat A kot... setiap hari mesti ada seorang cikgu yang jaga kitaorang... sebelum masuk dewan kami diwajibkan minum air Yassin... kemudian cikgu2 akan bagi nasihat penaik semnagat.. baca doa... masa jawab soalan tu memang la aku menggelabah.. sebab dah la dewan luas... pastu ada cikgu2 sekolah lain... walau itu bukan exam pertama situasi macam tu... tapi aku tetap janggal.. masa mula2 jawab exam  macam tu... masa ambil peperiksaan PTS(penilaian tahap satu) atau peperiksaan lompat kelas... tahun 1997...huhu...
apapon masa UPSR aku rasa aku dah buat segala yang terbaik... dan keputusannya walau x brapa baik.. tapi masih ok.. heheheh...itu saja kot yang boleh diingati kenangan masa UPSR.. dah lama dah tinggal so masih ingat2 lupa... hehhehe...
ok x kancil??? hehehe..:)   

9 comments:

ANISA said...

memori kn...manis semuanya...

Kancil 8349 said...

terima kasih kerana sudi ikut segmen Kancil...

wah...harapan guru rupanya...macam tulah keadaannya bila guru tahu murid berpotensi...mereka akan menjaga sepenuhnya...

aimie amalina said...

weeeeee
ingt jugak walau dah 12 taon berlalu ye kak
hehehehehee

yayath said...

heee:)dulu nilam amek pts jugak ye?hehe

Pharmalif said...

Jom join Contest Untuk Semua. Hadiah untuk 4 orang pemenang.

http://untuqsemua.blogspot.com/2011/09/contest-untuk-semua.html

Kancil 8349 said...

Assalamualaikum...

Kancil dah buat entri khas untuk blog ini...

http://kancil8349.blogspot.com/2011/09/entri-khas-mereka-yang-menghargai-jasa.html

Kancil 8349 said...

Assalamualaikum...

Kancil dah buat entri khas untuk blog ini...

http://kancil8349.blogspot.com/2011/09/entri-khas-mereka-yang-menghargai-jasa.html

ciK LyndaWawa said...

ooo..adiklaa nie..=] saya terjah di sini..hehe

iMBobo said...

nasib baik semuanya ok.. rasa kalau dpt jawab balik UPSR mesti boleh dapat semua A kan?hihi