Sunday, September 25, 2011

Contest : Kisah Dongeng Tengku Puteri & Puan Kutu


sila klik banner untuk join..:)

ok... so sekarang bermula lah saya nak mengarut2 dalam cerita dongeng ini..:)
----------------------------------------------------------

tersebutlah kisah, di sebuah istana yang sangat indah dan permai.. iaitu ISTANA BIRU... adalah seorang puteri yang mendiami ISTANA BIRU itu... pada suatu hari, ISTANA BIRU itu telah diserang oleh seorang yang sangat tidak dikenali dan asing.... beliau merupakan PUAN KUTU, yang sebenarnya penjaga kepada TENGKU PUTERI iaitu seorang puteri di ISTANA CINTA... bermula lah rasa huru hara dan kelam kabut dalam organisasi ISTANA BIRU... masing2 sangat pelik dengan kehadiran PUAN KUTU... titah apakah yang telah di beri oleh TENGKU PUTERI???

tapi menurut mereka yang mengenali TENGKU PUTERI dan PUAN KUTU, mereka merupakan orang baik2.. mungkin sangat tersasarlah jika kehadiran PUAN KUTU adalah untuk merampas kota ISTANA BIRU... jadi tuan puteri ISTANA BIRU pon menyambut baik kedatang PUAN KUTU... ramailah rakyat jelata berkumpul untuk mengetahui apakah agenda PUAN KUTU menghadirkan diri ke ISTANA BIRU... 

setelah PUAN KUTU berbicara sesuatu dengan puteri ISTANA BIRU, TENGKU PUTERI pon datang kepada mereka berdua... dia dihantar oleh kereta kuda yang sangat cantik... kecantikan TENGKU PUTERI, buat semua yang berada disitu tidak mampu mengedip mata... melihat perkara tersebuat, puteri ISTANA BIRU menjemput, TENGKU PUTERI dan PUAN KUTU masuk ke istana... setelah berbincang dan bermuafakat antara ISTANA BIRU, TENGKU PUTERI dan PUAN KUTU... akhirnya kata sepakat tercapai... puteri ISTANA BIRU mengeluarkan titah pada rakyat jelata dan semua jiran tetangga yang datang berkunjung..
JOM KITA SERTAI 
CONTEST: KISAH DONGENG TENGKU PUTERI DAN PUAN KUTU...
--------------------------------------------------------------------

hehhehe.. harap2... entri nih boleh diterima yer tengku puteri n puan kutu..:)
thanks...

Contest ini adalah anjuran  Tengku Puteri & Puan kutu dan hadiah utama di taja oleh tetikusrusak.net

14 comments:

bunga said...

good luck..bunga xsempat lagi join..

Puan Kutu said...

teringin nak tahu apakah kata sepakat yg dicapai itu?hehe..apa pun tq yer join.gud luck!

Izzuddin Fauzi said...

Rajin join kontest yer :D Good Luck :D

3no gr33ny said...

hahah..puteri kutu lak
hamba berminat tapi hamba terlalu sibuk dengan tugasan yang bertimbun..

Zul Fattah said...

apa yg Puan kutu cakap dgan Tuan Puteri? haha.. rahsia eh?

PeRmAtA bIrU said...

huhuhu... hal kerajaan sulit...:)

Santri T.P.I.N.I said...

membaca entri ni sambil senyum2...kalau sudi nak join sama ke...:

http://sun3tpini.blogspot.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer-kesayanganku.html

Ckelat Blog's said...

ahahahaha =.=

yayath said...

hehehe..nice entry la nilam:)hehe..belum berkesempatan join lagikk...hehe

good luck..

CIK PARO! said...

gudluck!!

Tengku Puteri said...

Gud Luck! tima kasih join..kreatif jugak!

Ninie said...

Bestnya citer...Ninie dtg dr segment yg sama. Dh follow kamu, sudi2 terjah follow blog x seberapa Ninie di

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/contest-tale-of-tengku-puteri-and-puan.html

Puan Kutu said...

salam minta tolong rujuk syarat tambahan utk masukkan link penaja.maaf atas kesulitan.tq..:)

Puan Kutu said...

well done tq..:)