Thursday, September 22, 2011

bangga atau kebanggaan

Assalammualaikum...

selamat pagi semua... hari nih bangunlah dengan senyuman... dan yakinlah segalanya untuk yang terbaik... huhu...
kenapa tajuk macam nak riak jer??? x la sungguh x riak... saya cuma nak konsi sesuatu dengan anda semua... sesuatu yang sebenarnya menjadi ketakutan dan kebanggaan dalam diri saya dan kawan2 yang lain.. kenapa??? sebab dulu kami hanya melihat beliau dari jauh.. memberi ucapan di majlis2 besar dan diraikan sebagai seorang yang sangat2 penting dalam universiti... dan kini kami semua boleh memandang beliau secara dekat malah boleh berbicara dengan lebih rapat dengan beliau... mungkin seperti insan2 terpilih... dapat ber'cikgukan' seorang yang berjaya dalam karier dan seorang yang pernah menmpah nama besar dalam sumbangan pada negara.. sapa???

semua orang sudah sedia maklum jika VC atau vice-chancellor UPSI dah bertukar tangan... jadi yang menjadi kebanggaan saya dan rakan2 sekarang adalah.. mantan timbalan canselor dulu telah pon memilih kelas kami untuk dikongsikan ilmu bersama... agak bertuahlah kami kerana boleh ber'guru' kan beliau... bukan apa.. dulu hanya mampu melihat beliau memberi ucapan dan masuk ke dewan dengan diiringi oleh para VIP... huhu... bertuah lakan???

cuma kami masih takut cara pemarkahan beliau.. dan bagaimana cara pengajaran beliau.. dari sudut pandangan pertama beliau sangat baik... murah dengan senyuman... dan sangat bersifat keibuan... tapi mungkin beliau akan lebih kepada pengajaran dan penilaian dengan cara yang lebih profesional... itu yang kami takut... hurm... harapnya.. beliau murah hati bab2 pemarkahan... orang besar mengajar kami... memang kekok la pada kelas pertama... tapi beliau memang sangat nice...

apa yang lebih membanggakan aku.. wanita berjaya itu dulu sama sekolah menengah dengan aku.. harapnya aku jua boleh mencapai ketahapnya suatu hari nanti... Aminn...

korang nak tau lebih??? 
aku kenalkan sikit k....
PROF. DATO' DR. AMINAH AYOB
sekarang lecturer kami dalam science for young children... dulu beliau timbalan canselor di UPSI.. antara pengasas program PERMATA dan punya banyak sumbangan pada dunia pendidikan... bangga atau tidak beliau hanya mengajar satu-satunya kelas kami untuk degree.. dan kelas2 yang lain beliau ajar adalah master... hurm... inilah peluang untuk kami merebut ilmu dan pengalaman pada diri beliau... dan mana tau jika ada peluang yang boleh beliau sumbangkan...kan???? hurm...

13 comments:

Kancil 8349 said...

jangan takut...yang penting rapat dengan pensyarah...selalu bertanya soalan kalau ndak faham

Aku Si Pujangga said...

:)

ZWAN SABRI said...

Zwan pun rasa bangga jugak sebab Pengarah UiTM Kedah pun lecturer Zwan jugak sem lepas.. HEHE


MySuaraBlog: Tips Jadi Bapak

yusuflaili said...

Salam;
bertuahnya diajar oleh seorang yang terkenal dlm dunia pendidikan..sekurang2nya sedikit sebanyak dapatlah semangat untuk terus berlajar.

Santri T.P.I.N.I said...

semoga berjaya !!!

kampung saya tu nanti tinggal kenangan je sbb kerajaan nak ambil buat bandar..hu3

Kartunis Damas said...

wahh untung la, n tahniah sbb bgurukan 'Prof. Dato Dr. Aminah Ayob'
ilmu dan pngalaman dia sgt mahal klu dkongsi brsama =)

Niena Pengembara Ilahi said...

InsyaAllah..mmg bangga bla org yg kta kenal berjaya lam hidupnya,apa lgi kalo rakan sekelas, cikgu kta... dan pling rapat.. adik beradik @ sedara mara.. hmm..smoga impian jdi kenyataan ^^

Niena Pengembara Ilahi said...

InsyaAllah..mmg bangga bla org yg kta kenal berjaya lam hidupnya,apa lgi kalo rakan sekelas, cikgu kta... dan pling rapat.. adik beradik @ sedara mara.. hmm..smoga impian jdi kenyataan ^^

Syahirah Suhaili said...

wah,beruntungnya di ajar oleh beliau..selamat berjuang ya permata biru! :D

Rahmah Ram Ram said...

Assalammualaikum,

Berminat untuk menjoinkan diri dalam contest tak? izinkan saya mengetag anda ye (dah buat pun)..

Sudilah menjoinkan diri dan dapatkan maklumat lanjut di entri saya di sini.

http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2011/09/jom-menonton-filem-libas-by-mak-dara.html

Gud Lak!

Zul Fattah said...

Fuhyoo.. teror r ko.. tahniah r.. boleh la timba ilmu dari Beliau

nini said...

rindunya zaman belajar...hehe

Gen2Merah said...

wah, kagumk kagumm..