Wednesday, August 3, 2011

kenapa unfollow???

hai korang... selamat berpuasa.. hari nih adalah hari tanpa kata.. tapi saya memang pantang bila x berbicara...
so meh nak tanya sikit, kenapa korang unfollow???
korang x tau ka.. sebenarnya jauh di sudut hati seorang blogger tu sangat seronok dan terloncat2 bila ada follower... serius... tadi blog aku pon telah di unfollow... selalunya aku x peduli and tak perasan... tapi waktu aku ngah dok check reading list tiba2 aku ternampak kekurangan itu berlaku sekelip mata sahaja... hahaha.. aku tergelak kecil la... sebab yes... aku memang ada unfollow orang.. minta maaf yer sapa yang aku unfollow bukan sebab korang x follow aku.. tapi ada sebab lain... sebelum tu mohon sepuloh jari pada siap yang aku unfollow... sangat2 minta maaf dan sungguh.. aku hanya blogger picisan yang biasa... tapi sebagai manusia aku juga punya pendapat, hati dan rasa... sekali lagi mohon kemaafan...

SEBAB-SEBAB AKU UNFOLLOW KORANG::::
  1. aku x mau berbalah atau berperang hujah... jadi aku unfollow siapa yang bagi aku mereka x boleh sependapat ngan aku... misalnya pemikiran mereka tentang isu tertentu yang mungkin bagi aku benda tu sangat out of date... 
  2. mereka yang selalu tulis entri yang mereka tu sangat bagus dan tak ada lagi orang lebih bagus dari mereka.. persis makcik2 kepoh yang tengah berbual bawah pohin mangga cerita tentang anak sapa paling hebat... tapi kadang2 bagus gak hal nih.. aku unfollow sebab ada yang over sangat.
  3. aku nak happy blogging... jadi tak mau aku cari musuh kat blog... dari hati aku dok berbengkak rasa x puas hati, bek aku x payah amik tau...kan???
  4. aku x boleh bagitau sebab nih... sebab aku x tau nak explain macamna... yang aku tau... boleh x kalau ambil gambar jangan buat muka gedix??? hahaha... x semua.. ada la sorg jer... aku sebenarnya x tahan tengok gambar2 begitu.. so tak mau sakitkan mata...
  5. sangat tak alert bila aku selalu komen kat dia.. selalu jejak lagi.. tapi bila masuk segmen and komen entri aku, tulis.."hai, selamt berkenalan.. saya datang dari segmen sipolan bin sipulan.." hahahaah... memang aku rasa adusssssssssssss... gitu... bukan satu segmen, semua segmen yang aku n dia join dia wat gitu.. adoi.. dia nih blogwalking untuk trafik ke???
  6. blog yang aku tak tahu kewujudannya kala ini... so aku unfollow la.. sebab berat la dashbord... x tau nape.. kebelakangan nih reading list tak apper pon.. dia cakap aku x follow sapa2.. adoi.. bengangnya... bila unfollow baru bleh.. tapi macamna aku nak follow lagi nanti.. adeh... 
  7. aku unfollow sebab aku sayang kat korang.. aku x mau buat dosa.. bila aku terdoa sesuatu yang tak best kat korang.. tu jer sebabnya... 
aku susun 10 jari memohon kemaafan... kalau korang kata aku x matang.. kata la.. aku terima.. sekarang ada jer orang yang unfollow aku.. mungkin begitu juga aku dimata dia... tak pe.. aku tak marah.. cuma nak minta sesiapa yang follow aku kalau x selesa cara penulisan aku bagitau... aku kan ubah..InsyaAllah... huhu.. 

aku berblogging sebab suka2.. happy and kepuasan.. tapi kalau ada pembaca.. aku juga harus menjaga hati mereka.. lainlah kalau aku sembunyikan blog aku wat privasi.. sungguh aku akan tulis apa sahaja ikut suka hati aku.. apa pedulik ngan pemikiran orang.. suka hati aku la nak letak gambar mulut muncung sampai ke mata ke.. tersebik ke.. apa ke... hanya blog tu milik aku.. tapi bila ada juga seorang dua yang datang membaca.. aku kenalah cover sikit2... x semuanya aku boleh ceritakan dan tunjuk.. dan bukan semua harus aku jadikan rahsia... begitulah seadanya blog aku ni...

seperti aku kata sebelum nih... aku sayang rakan2 blogger.. walau x pernah bertemu wajah.. tapi ada sesuatu terkesan di hati aku yang selalu mengadap blog nih... 

p/s::: kadang2 aku ingat tau url korang, aku ingat siapa korang, dan kalau selalu jejak aku.. aku boleh hafal dah blog korang.. aku pernah wat copy n paste punya komen.. aku test masa segmen 3 jam tia.. semua blog aku singgah aku paste komen yang sama.. tapi serius.. aku x puas hati... huhuhu.. sorry erk... :)

selamat bersahur dan berpuasa kawan2... abang2... kakak2.. adik2... :)

10 comments:

c genk bah ne said...

hehehehe..
sabar je lah..
hehehe
manusia ne mudah berubah.. ^_^
Salam ramadhan..
^_^

iMBobo said...

sabar ye PB lumrah semua tu :) jgn unfollow iMBobo hehehe..gurau2 je..

iMBobo said...

PB pernah post list url yg join segmen terjah blog newbie bulan lepas kn hehe..

Atiqah Sa'ahiry said...

mana yang terbaik , awak lakukanlah..kan..selamat berpuasa dll

Abang Stalker said...

hahah..alasan yg bgs permata biru,sbb dashboard berat :D

ala..xpe r,spe nk folo tu folo le..yg x nk pun bole.. :)

AnAk dEneSor said...

setuju no 4..xske muke gewdix

Marina said...

marina tergolong dalam tu tak? heee~

asnizaziz said...

sabarlah ye,manusia mmg banyak ragam n perangainye.selamat menjalani ibadah pose, dah hari ke-3 pun ^^

PeRmAtA bIrU said...

asniaziz::: thanks...

marina::: x lah... hahah.. org yg sy unfollow tu mereka yg x pernah singgah sini pon kecuali segmen punya entri...


anak denasor::: hahahha.. kan?

PeRmAtA bIrU said...

c genk bah ne:::: huhu.. thanks salam ramadhan


imbobo::: hahahha x lah.. komfem x unfollow imbobo... hahah.. eh baru ingat ke???


atiqah::: selamat berpuasa...


abg stalker::: kan??? hahahah