Friday, August 19, 2011

darjah kesabaran

sabar itu mempunyai darjah kesabaran yang sangat tinggi.. kenapa??? sebab sabar itu sebenarnya susah...
cuba anda menguji kesabaran anda... cukup dengan anda masuk blog yang muzik sebanyak 2 3 tab... cuba  la k.. pastu lagu bercampur.. kalau anda masih bleh cool wat tak tau.. bagus... tapi tiba2 rasa macam nak pangkah terus... itulah tanda anda kurang sabar... dan kadang2 cukup untuk tunggu loading page...

macamna kesabaran tu wujud??? dia bukanlah wujud untuk benda yang korang suka, benda yang korang rela.. tapi dia wujud waktu korang rasa x selesa dan x suka.. di situlah nilaian sabar paling tinggi.. sama gak bila ada seoang budak yang gila2 degil... datang dan ejek2 anda... sure sakit hatikan??? di situlah sabar memainkan peranan... tahap darjah kesabaran kita tu dinilai... makin tinggi rasa stress dan tertekan.. makin tinggilah nilai keasabaran tu...

kadang2 kita tengok orang tu cool n penyabar... tapi bila dia dalam stress x cool mana pon... kadang2 kita tengok seseorang tu sangat kelam kabut.. tapi bila masalah menjelma... tingginya kesabaran dia... itulah nilaiannya... darjah kesabaran tu tinggi... dan sangat mulia...

saya juga bukan orang penyabar... sebab tu saya tak suka memancing, saya tak suka drive kat kota raya, dan saya juga tak suka tunggu bas... sebab penantian tu memerlukan kesabaran yang tinggi..kan???

5 comments:

QueeN TerataI said...

sabar.... sabar itukan separuh dari iman... :)

visitme@FaTiN cOrNeR said...

marah tu api..sabar tu kunci..

kunci pahala ke syurga..hehe..

NasZ said...

betul tu. rasanya darjah kesabaran saya ni rendah gak.hehe.

MOHD NASER.com

dylla abas said...

sy juga bukan seorang yang penyabar.tapi,alhamdulillah masih boleh mengawal diri untuk cuba bersabar.yang penting kita tak buat tindakan melulu sebab kurang sabar,kan..?

p/s : bestnya kalau diri ini penyabar :p

Zul Fattah said...

haha..mujur la..aku ni penyabar..
kadang2 tu..ada jugak la rasa nk close je tab blog yg ada lagu..

tapi..alang2 dah masuk..baca la dulu..