Friday, July 29, 2011

WAJIB KE REPLY SEMUA KOMEN?? | SEGMEN CIKGU WAN

KLIK BANNER

aku nak masuk segmen lagi... kali ni, segmen WAJIB KE REPLY SEMUA KOMEN? cikguwan yang tanya...
jadi aku rasa macam perlu jawab jer... hurm... hahha... korang rasa, WAJIB KE REPLY SEMUA KOMEN???
bagi aku la... mmm... x wajib + wajib... hhahah macam na tu???
ok, biar aku huraikan bab WAJIP REPLY KOMEN dulu k...

korang WAJIP REPLY KOMEN bila:::
  • ada pertanyaan serius tentang entri korang.---> contoh::: WAJIP REPLY KOMEN: eh, bila tarikh boleh check keputusan contest ni erk??? 
  • ada pendapat yang was2 dan buat point korang nampak kabur... ----> contoh::: WAJIP REPLY KOMEN: maknanya awak tak suka la balas komen pembaca??? kalau begitu untuk apa pembaca komen???
  • tanda penghargaan pada mereka yang komen...(yang nih tak payah la balas sorang2 just state jer la... thanks everyone... gitu, walau pon x tau diorang tgk ke tak, asalkan korang da ucap terima kasih...)---> contoh:::: WAJIP REPLY KOMEN: tahniah yer, awak terpilih untuk segmen WAJIB KE REPLY SEMUA KOMEN... dari cikgu wan... tahniah...
korang tak WAJIP REPLY KOMEN bila::::
  • komen yang macam tak baca jer entri korang---> contoh:::: tak WAJIP REPLY KOMEN: nice entri!!! keep it up.... 
  • komen yang memang tak der kaitan ngan entri korang---> contoh::: tak WAJIP REPLY KOMEN: saya datang dan follow awak disini.. nice entri...:) kalau rajin follow balik k... http://blablablabal.blogspot.com/jomjom/html/
  • komen mereka yang melontarkan idea mereka----> contoh::: tak WAJIP REPLY KOMEN:  kalau saya saya jarang reply komen pembaca, sebab saya rasa diorang bukan tengok balik pon...:)
  • komen kritikan yang gila2 terkutuk----> contoh::: tak WAJIP REPLY KOMEN: entri macam budak sekolah tadika... bek tak payah wat entri...(kalu bleh jangan aprrove k)
  • komen kritikan membina----> contoh:::: tak WAJIP REPLY KOMEN: entri nih banyak kesalahan ejaan la... tulisan kecil sangat, payah saya nak baca.. cuma menegur, maaf kalau tersinggung..:)
ni antara faktor kenapa kita nak kena REPLY KOMEN atau tak REPLY KOMEN... tapi selalunya walau aku tak reply komen, akau akan terus terjah blog diorang.... kalau entri diorang best2 aku terjah n komen selalu... kalau x, aku g kadang2 jer... tinggalkan jejak kat shoutmix... kadang2 entri dia best, tapi aku x ada idea nak komen... aku tak komen gak... kan???tapi ada yang aku just reply kat shoutmix jer komen diorang.. sebab aku rasa macam kalau aku reply pon diorang tak tau... macam aku, kadang2 aku komen kat orang.. pastu aku nak cari nak tengok diorang jawap apa, aku dah lupa blog sapa.. tu yang kadang2 aku ambil jalan untuk komen sebagai pendapat... huhu... kadang2 ada yang aku ingat so aku kan terjah balik.. huhuhu... ok... banyak dah aku melalut... keluar topik,WAJIB KE REPLY SEMUA KOMEN???? 
apapon, bila orang da komen, makna mereka membaca dan berminat tentang entri kita... jadi bagi la balasan yang baik... kalau tak nak reply, balas la kunjungan mereka... ok??? 
saya sayang mereka yang suka komen kat entry saya.. walau saya tak REPLY KOMEN, namun saya sangat2 berterima kasih...:) do come again... ok???

sekian sahaja segmen...WAJIB KE REPLY SEMUA KOMEN? dari cikguwan.. thanks cikguwan...

4 comments:

wan_cikgumuzik said...

hukahan yang sangat bagus... kita tunggu dan tengok apa kata yang lain..

thanks sbb sudi berkongsi pendapat dan join segmen cikgu yerr.. :D

Nurasyiqin said...

hehe..betul2..tak semestinyer yg mengomen tu kita kena balas balik komen dia tp cikin msti akan terjah balik sapa yg komen tuh..rasanyer blog ni tukar design eh??* ha yg nih wajib balas..hehe..=p

PeRmAtA bIrU said...

cikguwan:::: hehhehe.. hujahan yang bagus ke??? welcome...

syiqin::: x la, saya ubah warna jer lepas kena kritik tempoh hari.. heheheh...:)

yazidy said...

aku lak kalau leh akan reply semua komen. tapi tu aku la.. kalau ikut tips2 WAJIB TAK REPLY kat atas tu, memang patot pun tak reply.. lagi2 komen "saya jengah2 kat sini.. follow balik yer..." haha!!