Monday, July 4, 2011

TERSENGIH-SENGIH!!! KATALAH BENAR WALAU KITA YANG SALAH

minggu nih aku nak buat iklan ubat gigi... hahahhaha.... nak tau x sebab apa... aku tengok blog aku... aku sengih sampai ke telinga... syukur sangat2... what to say????? ALHAMDULILLAH.... 
KENAPA?
hehhe... sebab minggu nih aku rasakan my lucky week.... my lucky day... my lucky blog...hahhah... 
pertama:: BACA KAT SINI... x paksa.. kalau nak la...
kedua:::: cuba p tengok KAT SINI..... hurm... bek p tengok k... tekan new tab...
ketiga???? ha ni tak dak link lagi.. hahhah... sat g che cite na...

sebelum aku bgtau sebab ke3 meh aku nak tambah sedikit unsur nasihat buat semua.... sikit ja naa~~~
ok... kita hidup kat dunia nih dengan pelbagai corak kehidupan... dengan pelbagai ranjau dan dugaan...
jadi hadapilah semua ni dengan penuh ketabahan... jangan cuba cari shortcut dalam kehidupan atau cari tempat persembunyian dan jadi pelarian... sebab selagi kita lari... selagi itulah kita dihampiri... ok?
kalau kita berani menghadapi ranjau ini, InsyaAllah... kehidupan kita kan lebih beerti... 
BERKATA BENARLAH WALAU KITA SALAH....

kepada student UPSI semua... dah sedia maklum la kan??? student x bleh bawa masuk keta lam kampus... sebab UPSI tu kecik dan parking x banyak...
tapi adakala x dak la ful sangatkan keta??? so sapa yang drive mestila teringin nak bawa masuk keta dalam kampus sebab malas jalan... terutama bila fakulti jauh... termasuklah aku juga begitu... fakulti seni muzik dan persembahan nun belakang sana nuuuuu..... jadi aku suka gak la curi2 masuk...
ha... skip2222 semua2 cita sampai satu hari.... memang UPSI tau budak2 baru dapat PTPTN... jadi kes saman menyaman sangatlah nyaman dilakukan... ha.. heheh.. n pendek cerita... aku pon dah nak terkena saman... Pakcik Guard tu da bagi amaran kat aku... tapi aku degil... so kali kedua memang la habis RM50 kan? so pak cik tu pon tengok la aku... dia kata,"nak buat macamna ni? awak dah 2 kali pak cik tangkap... nak kena saman ni." aku.. diam sambil tersenyum.. memang salah aku... so nak kata apakan... redha ja la... pak cik tu kata lagi," bak kad metrik" sambil bawa kuaq resit saman.... aku? redha ja la.. cuma minta maaf kat pakcik tu..n mengaku.. aku bersalah... janji x buat dah... tau apa jadi??? aku pon terlepas dari kena saman... hahha.. terima kasih pakcik... 
nak pendekkan lagi cita::: pakcik tu klik tau ngan aku... kalau jumpa aku mesti ty..keta mana... aku kata la parking luar... dia pon bgtau... takpa bawa masuk la... dah x da sport check lagi da... nanti bgtau kat guard nak masuk kata awak x sihat( ok, pakcik ni tau aku lelah..sebab pernah jumpa dia time aku sakit).... :D
nampak... besar tak faedah bila kita akui kita bersalah... orang yang nak menghukum pon akan cuba memahami kenapa.... 

OK SEKARANG MASUK KENAPA AKU TERSENGIH kali ke3::::
! ! !:::::alif ismail:::::! ! !
kenal x sapa??? ha..p la blog dia... ada entri dia yang berdoodle sangat comel dan lawa...
entri dia pon best2...simple tapi ada isi... p terjah blog dia...
dia juga sangat baik hati... aku minta izin nak cilok doodles dia semua tu...
MINTA IZIN K... pastu dia izinkan... siap rela hati nak wat untuk aku satu doodle...
aku sangat2 berterima kasih kat dia... thanks yer... sangat comel... cer tengok profile pic aku... hehheh...
x nampak??? nak tengok yang besar sikit...sat na...
nak tengok???? ha ni dia...
COMEL SANGAT2 KAN???


hish... speechless...hahha...
sangat2 berterima kasih kat ALIF
:)

10 comments:

alif haris said...

oouh bro alif tu yg buatkan :D

alif ni datag dari blog alif tu la ^^

salam kenal :D

azwa amani said...

terima kasih lah kat guard upsi sebab tak bagi bawa masuk kete.. huhuhuhu...

bunga said...

baik pakcik tu..betull..bunga pun pernah mengalami cam tu..

alif ismail said...

haha... minggu bertuah ye...

gud luck in ur life k...

insyaallah kalau buat baik akan dapat balasan yg baik...

itulah karma kehidupan...

thanks 4 the entry...terharu jap...huhu..

PeRmAtA bIrU said...

alif haris::: salam perkenalan...hehhe... thanks...

azwa amani::: ha... guard UPSI kadang2 ja skema

bunga::: hurm pak cik tu memang baik... :)

alif ismail::: rasa macam nak tersengih2 lagi... heheheh :D

::miss vanylla:: said...

bahagianya dia..... wink~ wink~ =)

Hans said...

owh
dkt UPSI student xleh bawa keta ekk
baru tahu

Rawatan Resdung

erika nuris said...

boleh bawak masuk..but kna ada stiker la...hmmm...

hmmm..akak..nak jugak boley..?comeyy laaa

erika nuris said...

boleh bawak masuk..but kna ada stiker la...hmmm...

hmmm..akak..nak jugak boley..?comeyy laaa

PeRmAtA bIrU said...

::miss vanylla::
heheh..kan??? hurm..memang macam bahagiakan?

hans::: yap.. tapi kalo student master n keatas.. serta pregnant atau sakit kronik.. bleh la bawa masuk keta... yg len2 simpan keta luar jer...:)

sue::: hahahah... nak ke??? g la blog alif.. banyak doodle..