Friday, July 22, 2011

Kreatif Bersama Sergeant Keroro


ini kisah 2 sahabat baik yang bernama danbo dan domo... cerita ini bermula setelah mereka terserempak dengan alien2 yang diketuai oleh sergeant keroro:::


domo::: kenapa muka kau tak bleh blah??? 
danbo::: aku terkilan x dapat tangkap gambar ngan sergeant keroro... 
domo::: apalah taman sangat hati ko nih??? tu pon nak sedih???
danbo::: ya la mana tak sedih, kalau x mesti aku femes kat planet dia nanti...
domo ::: apahal lak ko nak femes???
danbo::: bukan ke kalau kat bumi muka lain sikit, pelik sikit, aneh sikit terus popular... mesti kat sana gitu gakkan???
domo::: a'ah... tapi kau dengan puak alien tu lebih kurang jer... ha tengok aku nih!!! berbeza sikit.. kuat lak tuh!!! lebih femes la aku dari kau...
danbo::: tadi ko marah aku, nih ko pon nak femes...
domo::: dah la danbo, jangan sedih2 lagi... kat bumi nih pon kita da cukup femes... jangan tamak la... mana ada makhluk kat bumi nih macam kita... danbo and domo jer ada...
danbo::: betul tu domo... aku sayang ko mari kita peluk satu sama lain
domo::: upsss.. sorry2 k.. aku nih macho and gagah perkasa... mana ada mau nak peluk2 nih... ha tgk nih.. huargh... kuatkan aku???
danbo hanya diam dan tersenyum... mereka memulakan hidup mereka seperti biasa tanpa disedari, sergeant keroro telah melihat mereka dan mempromosikan mereka diplanetnya... :)

11 comments:

alif ismail said...

hihihi...cute sangat story nih...boleh la hilangkan kesunyian pagi jumaat ni..hihi..

PeRmAtA bIrU said...

aliff:: hahhaha..thanks:)

Ezad Skytech said...

hee...Danbo dan Domo da cukup femes da kat bumi ni...lebih2 lagi Domo kan...(^^,)

Iffah Afeefah said...

planet alien tak best

jgn dtg haha=P

ps:Alien mesti bace komen dgn muka bengang=P

iyan shazlind said...

comel je cite ni :)

sergeant keroro said...

haha, sekarang diorang da lagi feymes.

nyesal promote :P

p/s : thanks join :)

Cik Baju Kurung said...

haha . memang kreatif ;)

GaRy™ said...

hahahaa... dua2 memang dah femes pun... hehehe~

aien not alien said...

hehe..sangat kreatif..."danbo and domo jer ada...." =)

[sutera kasih] said...

alien, domo & danbo..sama2 pelik tp unik hehe

Abang Stalker said...

keroro alien,x pyh brgmbar dgn dia.meh danbo..bergambar dgn abg.tp amik gmbr sisi org blkg je la..nti kang x bole nk jd stalker klu org da cam. :D