Saturday, July 30, 2011

BEN ASHAARI NAK TENGOK GAMBAR


Santai Bersama BEN ASHAARI

nih segmen ben ashaari lagi... jom kita men tgk gambar...

ok, saya pilih gambar di atas... abg ben cakap gambar terbaik yang pernah saya tangkap... jadi gambar ni la yang saya tangkap.. huhu.. guna camera hp ja... kuang2... x canggih macam camera abg ben... huhuhu....
 nih masa saya dan family pergi ke PANTAI TANJUNG HARAPAN baru2 nih... ayah saya masuk pertandingan memancing... jadi saya tangkap la gambar nih.... ni masa dua bercucu ni tengah tunggu ikan timbul... tapi rezeki tu Allah saja yang tahu kan????

sama la juga kita sebagai blogger.. blogger tu ibarat pemancing... yang dipertaruhkan hanyalah mata kail dan umpan... jika ada ikan yang sangkut... maka beruntunglah... jika ada ikan yang hanya makan umpan dan berjaya lepaskan diri.. itu rezeki ikan... dan jika tiada ikan yang mencium... itu juga kuasa Allah...
blogger hanya mempertaruhkan blog yang cantik dan ringan, entri yang menarik... terserahla pada siapa yang singgah... minat atau tak... kan??? 

ok2.. dah melalut... itu aja... sekarang saya nak pergi jalan2... jom... nanti balik saya wat entri tentang peristiwa ngeri semalam k... 

terima kasih abg ben..:)

26 comments:

farah hanim said...

amboi..skodeng amik2 ye
hehe

farah hanim said...

amboi..skodeng amik2 ye
hehe

iMBobo said...

suka perumpamaan itu :) lps ni nak guna 3 mata kail hehe

Ummi said...

tengok sini pulak !

ben ashaari nak tengok surat cinta aku !

DoodleLicious said...

wahhh pantasnyer join

sonoknyer mancing

xde ikan tak perr...janji relationship makin kuat ^^

DaYaH JeLitA said...

Haii saya datang dari segmen..salam kenal yer..huhu...jom singgah ke blog saya^^ : Segmen Ben Ashaari | Aku Penyayang

Khairol Ikhwan said...

minat ye memancing2 ni?.. huhu, ngantok tunggu ikan nak sambar umpan .. mungkin tiada tertanam erti kesabaran kot.. hehehe

kata org, sape yg first timer mancing ni akan terus melekat dgn hobi ni bila dpt ikan yg pertama,,, huhuhu .. same goes to my brother,, dah ade 20+ batang joran .. siap buat umpan sendiri ... ikan rebus, kelapa bakar, lenyek2 peram dalam botol.. huhu, makin lama makin sedap lak bau dia.. hehe

MiSs ChUbBy ChEeK said...

nice pic..!!!
singgah dari segmen abang ben...
singgah sini plak..
http://misschubbycheek.blogspot.com/

Abang Stalker said...

gmbr terbaik dr ladang ;)

Nurasyiqin said...

wah..kiasan gitu..=p..tapi hebat !! i like

ked said...

ohh..ade maksud tersirat rpenye..hehe

dtg dri segmen abg ben gak..
http://dearked.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html

ZIPPO MILLER said...

Perumpamaan yang kene...Nice..

SoLy SoLicious said...

Dtg sini dr segmen BA nengok2 gambar.. ^_____6

http://soliciousstorynory.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-ajak-nengok-gambar.html

Aku DaN SeSuAtU said...

jom tengok2 gambar di sini pula:)

http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-mesra-blog-dengan-gambar.html

QueeN TerataI said...

orang klang ker? hehehehe.. singgah dr segmen BA

NoRa DaDiLLa said...

ade yg tersirat rupenye! hehe.. saye dtg dr segmen abg ben juge...

http://noradadilla.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-gambar-terbaik.html

Syarlynna Sarawak said...

tangkap gambar senyap2 ehh :D

salam singgah dari segmen Ben

BiNtaNg HaTi said...

curi2 snap eaaa?? hmmm...tersirat di sebalik yg tersurat..:)

Lulu Caldina said...

memang terbaik... sebab gambar spontan :)

QasehSuci said...

nice...

http://cintaqasehsuci.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html

aq noor said...

betultu.. sy skg...

http://aq-islam.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-gambar.html

fida said...

skodeng ek?? hehe..

wahh. memancing.. lame da fida x memancing. :)

singgah dri segmen abg ben. :)

HH said...

singgah sini tgk gmbar :)


http://hasfanizam.blogspot.com/2011/07/hh-ben-ashaari-dan-pokok.html

anismelon said...

curi tangkap ye...hehehe...anis pon join jugak..no25..:)

anis ade wat contest sempena puasa and raya..free free join la yup..:)

ɀʉɱʁɩ said...

mancing sgt besh!!!lame da xturun mancing..:D


jom join nak x??
http://xamreenaxeer.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-sedut-banner-rakan-anda.html

Marina said...

dapat ikan ke?hehe..thanks sudi melawat n tengok gambar :-)