Friday, June 17, 2011

"Segmen Simple : Kalaulah ..."


saya join lagi... tapi agak lambat la kan??? sebab saya cari idea dulu...
segmen nih walau simple tapi kena buat ayat banyak juga berbanding segmen simple sebelum nih... heheh
disebabkan saya suka letak pic... jadi saya puas la memikir kalau apa...
hahaha.. ingat plak masa amik awal lakonan hari tu...
saya kena applykan ...magic if... dalam mencari watak lakonan saya..
huhu.. melalut dah ni...

ok Encik Naser... saya nak join segmen KALAULAH nih...
------------------------------------------------------------------------------------------
KALAULAH saya tahu dunia nih mencabar... saya akan bersedia untuk menempuhinya sejak mula bertatih lagi...
saya akan simpan segala kekuatan untuk menempuhi setiap cabaran...
saya akan kurang makan sebab saya nak jadi macam
I
I
I
V
cantikkan???
--------------------------------------------------------------------------------------------
KALAULAH impian saya tercapai, saya nak bina sebuah tempat untuk parents saya...
saya nak mereka rehat dan x payah nak travel jauh2 mencari ketenangan...
I
I
I
V
tenangkan rumah tepi sungai. lagi best dekat ngan air terjun..
------------------------------------------------------------------------------------
KALAULAH saya mempunyai seorang kekasih, saya nak dia tahu...
Allah telah menetapkan jodoh kami... disebabkan itu kami pon berjumpa...
dia lah orang yang sering ada dalam doa2 saya...
yang sering ada dalam hati saya.. maka Allah sampaikan pertemuan kami bila waktu sudah tiba...
jadi tolonglah jangan bercinta dengan saya... tapi saya nak 
I
I
I
V
memperisterikanlah saya...itu lebih baikkan?
----------------------------------------------------------------------------------------
KALAULAH saya sudah berkeluarga dan mempunyai anak-anak..
saya nak anak-anak saya tahu... dunia nih sangat penuh cabaran..
manusia akan terus diuji.. jadilah muslim dan muslimah sejati...
jangan ambil pedoman buruk dari dosa2 silam ibu...
tapi ambil la tauladan baik dari kisah2 bahagia ibu dan ayah...
sebab saya nak anak2 saya 
I
I
I
V
jadi anak-anak yang soleh dan solehah
------------------------------------------------------------------------------
KALAULAH semua ini bukan hanya sebuah impian...
 saya memohon agar suatu hari ia menjadi kenyataan...
walau sehebat mana pon dugaan dan rintangan yang telah dilalui...
saya berdoa agar dilimpahi kekuatan yang boleh membantu saya terus berjalan...
walau sesusah mana pon impian saya.. saya akan cuba terus menggenggam...
kerna ibu bapa hanya satu di dunia dan akhirat.. dan sudah banyak yang  telah mereka lakukan untuk anak-anak mereka ini...
walau sejauhmana pon kekasih hati saya....
doa saya selalu mengiringinya dan semoga bila tiba masanya.. terimalah saya seadanya saya...
dalam susasana yang halal dan diberkati...
walau senakal mana pon anak-anak saya.. itulah anugerah yang telah diberi...
semoga mereka menjadi muslim sejati...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
p/s:::KALAULAH merupakan sesuatu perkataan yang perlu kita jauhkan... tapi adakala KALAULAH itu bagus untuk menggerakkan hati dalam terus mencari dan melalui...
kadang2 perkataan KALAULAH boleh menjadikan kita kurang bersyukur.. tapi adakala perkataan KALAULAH memberi kita sejuta langkah untuk membuat selangkah permulaan...
hurm... 
sekian sahaja perkongsian KALAULAH yang hendak saya kongsikan.. thanks tuan segmen... heheheh

6 comments:

NasZ said...

sangat menyentuh hati..thanx sudi join..

jom terjah dan komen entry geng2 yang join segmen ni gak..sempoi3..

LIST SEGMEN SIMPLE : KALAULAH ...

Pemuda Harapan said...

nie mesti banyak tengok katun neyh..haha

Farierahasanz said...

haa , otak katun ke pe nie.?? hahaa

terjah dari segmen nasz =)

PeRmAtA bIrU said...

nasz::: hahah... welcome...

pemuda harapn n farierahasanz:::
ada otak kartun ke??? cer baca bertul2.. x de lah..itu satu kenyataan hidup.. nih mesti kes x suka baca tapi nak komen gakkan??? huhu...kadang2 bila apa yg org tulis dikatakan kelakr..memang sedihkan??? huhu...

BajinganCinta said...

Entri yg menarik dan "tidak kartun" yea...nice!

singgah sini...:)

PeRmAtA bIrU said...

hurm..thanks yer bajingancinta.. hehhhe.. nanti saya balas kunjungan...