Monday, December 17, 2012

"Segmen: Memori 2012 Terpahat di Ingatan"

Assalammualaikum...

disebabkan penyakit imsomnia aku dah berlarutan hingga ke pagi, so nak join la segmen nih sebelum mata ku terlelap... hurm, memang terfikir pon sebenarnya nak meletakkan memori2 2012 yang terpahat diingatan nih... banyak sangat... teramat banyak.. tapi masih ada saki baki hari dalam tahun nih... jadi entri untuk memori the whole year in 2012 aku akan update nanti... untuk segmen nih aku ceritakan sebahagian memori jer... :)

kalau korang nak join klik banner
TARIKH TAMAT : 31/12/2012

permulaan tahun 2012 dengan sesuatu yang hambar sekali kepada kami yang sangat menyayanginya... tetapi itu merupakan satu anugerah dari ilahi... dimana ketika puteri kesayangan ku telah kembali kepada PenciptaNya... ketika Allah telah menetapkan syurga buat dia... 17 januari... tarikh yang x akan aku lupa setiap tahun... detiknya kehilangan seorang yang sangat rapat dengan aku, detiknya kehilangan seorang yang telah di beri satu petanda akan pemergiannya kepada aku... itulah anak buah ku... nur hafiy ardini...kanak-kanak comel yang berusia 6 tahun... yang masih bersih dan tidak dicemari kotoran2 dunia lagi... hurm~~~

Al Fatihah ...

setelah pemergiannya sunyi terasa dengan telatah comel dia... selalu aku ingat padanya... dan aku pasti kasih sayang Allah kepadanya lebih dari segala apa yang ada di dunia ini... lalu aku redha... dia telah kembali kepada Panciptanya... dan kita jua akn mengikuti dia selepas ini, bagaimana, dimana dan kemana kita belum pasti... 

_________________________________

dalam liku2 hidup yang sedih itu aku kembali menjadi pelajar... seorang mahasiswa di semester 6 di UPSI... dalam menyiapkan projek akhir minor ku, menyiapkan diri untuk praktikal... dan memikirkan tajuk penulisan ilmiah yang terbaik buat aku... tanggungjawab yang besar... namun aku gagahi hati untuk terus kuat...

projek akhir minor teater yang telah menggabungkan 2 subjek di dalam satu projek iaitu produksi akhir teater dan set & prop... dugaan datang bertalu2, cabaran juga tidak henti singgah berangin lalu... aku harus kuat... pelbagai yang terjadi, yang ingin aku lenyapkan dari pemikiran ini... hingga la tiba pada hari kejadian... 

syukur Alhamdulillah segalanya berlalu dengan baik, dan aku bangga melaluinya...:) pementasan dibawah NSO production dengan monolog BANGSAT... satu pementasan yang telah berjaya menarik minat penonton pada malam tu... banyak pujian, banyak sokongan dan banyak juga kata2 yang membuat aku kelu untuk berkata2... hanya berterima kasih dan satu senyuman...:)


___________________________________

seterusnya kenangan demi kenangan telah tercipta... dan tiada hari yang kita tinggalkan tanpa kenangan... untuk menghargai kenangan kita... kita haruslah mencipta hari2 yang indah...

terima kasih tuan segmen... ini saja memori yang ingin saya kongsikan... 
kepada yang membaca dan belum join... ayuh!!! kita cerita memori 2012 kita..:)
terima kasih sudi membaca...:)

12 comments:

NurBetty said...

Salam kenal...sedih baca cite awk..neway semoga tabah...dan terus berdoa...

kero - chan said...

Assalam.. =) be strong k... sedih bce.. huhu

PaPa Blogger said...

Salam… saya just nak bagitahu yang saya dah tukar link.. ni link blog saya... terima kasih.. kalau boleh unfollow blog saya yang lama, then follow semula ye... terima kasih sekali lagi.. dan minta maaf banyak banyak sebab menyusahkan erk..

link lama : azmengs.blogspot.com
Link baru : www.papablogger.com

محمد رازيق said...

selamat join segmen. gud luck. :)

al-fatihah buat anak buah.

ecah said...

salam.. memori yang sedih..huhuhu
anyway tq sudi join..

tq juga semua yang terjah menerjah memori 2012 kawan2 blogger..

jom check memori kawan-kawan kita dengan list peserta ni.. happy blogging olls!

http://pon2ecah.blogspot.com/2012/12/senarai-peserta-segmen-memori-2012.html

myu said...

Salam perkenalan :)
Myu singgah dari segmen yang sama ;)

http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/12/segmen-memori-2012-terpahat-di-ingatan.html

Salam takziah dari myu. Al-Fatihah...

Ayu sukatiakula said...

hai.. BW dr segmen lulu-caldina

meh singgah blog sy

http://monwalktoremember.blogspot.com/

Nurliyana Zulkifli said...

Assalamaualaikum, dtg dari segmen yg sama, takziah .. moga adik comel ditempatkan diklgn org2 yang beriman
http://dairihatiyana.blogspot.com/2012/12/segmen-memori-2012-terpahat-di-ingatan.html

Adriana said...

salam takziah...dr segmen yg sama..ana follow #1074

Zee Suhaini said...

Al-fatihah untuk arwah..moga tenang di sana..

ir anis :) said...

Assalamualaikum. im really touch bace post ni. seriously. tapi saya pasti tuhan ada rencana yg lebih baik untuk kamu. takziah atas kehilangan.Al-Fatihah. Silent reader (:

Ann Ishak said...

rencah kehidupan, ada pahit manis suka duka