Tuesday, February 7, 2012

shopping buku tu best...

Assalammualaikum...

huhuhu... baru berkesempatan nak mengeuk blog nih...

petang tadi aku pergi ke pesta buku 1 Malaysia... biasalah hajat dihati menebus boucher... aku pergi lepas zohor... tapi bila sampai anak buah aku nak makan dulu, jadi aku bergerak ke the mall dari tempat parking kereta hentian putra... kat situ jer parking paling murah RM3 per entry... kalau kat PWTC tu dah tentu2 mahalkan??? dulu aku parking kat the mall juga agak mahal... tapi nasib baik aku ada pass buka kaunter kat dalam tu... jalan jauh x pe.. huhuhu.. asalkan x membazir.. tul x???

lepas makan baru la pergi PWTC, hurm... tapi x la besar sangat pesta buku nih... memang kebiasaannya aku, aku x suka shopping lama2... aku x suka pilih2 barang lama2... kalau aku dah tertarik hati, aku rasa perlu beli kalau x kesal.. aku terus ambil... dah x banding2 harga.. cekau ja... kadang2 bila shopping denagn orang yang suka memilih2 pastu banding2 harga n pastu pk berjam2 baru beli... aku rimas... sebab tu caranya seorang yang memang kaki shopping melakukan tugasnya... huhuhu... kan??? mesti ada yang lebih tahukan??? saya x tak tahu sangat la... 

ok2 sambung cerita... aku lalu depan kaunter media saujana... hurm banyak buku2 agama n motivasi best... buku siri kanak-kanak cemerlang... dengan kisah nabi menjadi daya tarikan ku... pastu aku cari buku2 tentang sakaratul maut, alam roh, tentang perkara2 berkaitan, banyak gak la buku yang aku beli 16 buah buku x salah aku... semua buku motivasi agama... seronok sangat... anak buah aku bertambah2 la seronok walaupon pada mulanya dia macam rimas dengan laluan yang sempit dan orang yang ramai... mana x nya dapat belon... aku telah menghabiskan RM 250... tapi tukar dengan baucer la... lagi 50 hak milik kakak aku... dia wat pjj kat UM... tapi still dapat gak... so dia bagi kat aku 100... kira aku ada rm50 lagi baucer buku...

lepas tu aku still jalan satu pesta buku tu... tapi x ada buku yang menarik perhatian aku... ketika asar makin tua... kami p la solat... pastu tunggu maghrib... huhu... lepas tu anak buah aku nampak ramai budak2 main belon... dia nak pergi cari belon plak... so aku biarkan dia, banyak gila belon dia dapat... nanti aku upload gambar... sebiji macam peniaga belon... hahahahha... 
bila on da way balik aku nak p giant batu caves nak beli barang... tapi jammed.. lupa thaipusam... hurm selamt masih round board batu caves... aku pusing balik... aku terus menuju ke tesco rawang.... kemudian baru kitaorang balik... tapi apa yang bestnya asyik ketawa jer... mana x nya anak buah aku asyik buat lawak... happy sangat... aku pergi bertiga... aku, kakak aku kedua dan anak buah lelaki... dan puteri aku sentiasa ada dengan aku...heheheheh... kekal selamanya dihati... 

dan sekarang??? aku berada di selayang... huhu... umah kakak aku ada unifi.. laju gila memang tengah sawan mendonlod cerita sekarang... seronok gila.. buffering pon x da... cuma siaran tv banyak english.. tapi peduli apakan??? bleh layan internet...lagi best... tul x??? sok nak balik ke subang kembali... anak buah aku sekolah lusa... hurm... masa tu kena guna broadband aku la... 

hurm... apapon best sanagt2... apapon yang terjadi, itulah yang terbaik dalam pengetahuan Allah...:) senyum selalu....:)

6 comments:

EZAD AMIR said...

huhu..unifi mmg puas hati la kalo langgan..laju...celcom maxis ni cm haprak je..oh ye alang2 dh singgah sy follow trus la..

'Ainun Qalbi said...

alaa.. orang x dapat lg baucer.. sbb balik awai hrtu... :)

nini said...

bahagianya dapat shopping buku banyak2....=D

Princess Feyqa said...

bestnyee :P

3no gr33ny said...

hamba tidak boleh masuk kedai buku...pasti belik jgk buku satu sekurangnya...huhu

therylisa nurul ain said...

nak pinjam buku satu buleh ? hehehe