Thursday, July 28, 2011

Segmen : Bombay Nak Taw Sukan Kegemaran Aku

...klik banner k untuk join sekaki...

saya saja join nih... nak support rakan blogger yang lain di samping leh kongsi2 cerita... serius.. banyak sangat idea dalam kepala hotak nih.. tapi x tertaip jer... hahhah.. komfem aku tipukan??? x der idea... so join segmen perkara terbaik.. dan kalau aku buat segmen ada ke orang nak join.. hopefully ada lah yer??? berharap sangat ada bila dah tiba masanya nanti... :)

ok.. x mau melalut nak lurus jer.... apa yang tuan segmen nak???
ok tuan segmen suh citer tentang sukan kegemaran aku...
komfem aku tak dak sukan yang digemari.. aku memang tak suka bersukan.. serius!!! orang yang kata gitu sebab badan aku besar... sebenarnya aku sangat suka bersukan.. sebab dah kedewasaan aku jadi malu nak terlompat2 and lari bagai... tapi kalau korang tengok time aktif aku... serius aku akan lebih ganas dari cicak kobeng... huhuhu.. jangan marah naaaa... ni dulu2, la aku tak larat dah...
ok... aku nak bahagikan pada dua sukan yang aku minati

sukan kampung-->
  • tuju kasut
  • galah panjang
  • jengkek-jengkek/teng-teng
  • aci nyorok/sembunyi-sembunyi
sukan moden--->
  • lontar peluru
  • bola baling
  • bola tampar--> jangan suh aku sambut.. x dapat punya.. serve pon x lepas jaring..hahahahah
  • hoki---> yang ni paling aku suka....
HOKI
walaupon macam penat and bahayakan??? tapi aku enjoy gila men hoki... memang la agak takut.. buat2 orang terbidas kaki aku ke apa ke... aku hentam muka orang ke... tapi bila dah main tuh.. rasa macam syok ooo... orang suka letak aku kan tiang gol... aku dah la tak reti tahan bola.. apala depa nih... aku men dok jaga pertahanan boleh la... tapi aku pon terkejut gak aku boleh men hoki nih.. hahahha... selalunya aku tenung jauh2 ja... sebenarnya dari sekolah rendah aku minat hoki... masuk U...apa lagi aku pon pilih la sukan hoki.. hahahha... senang lagipon... tak rebut bola guna kaki sendiri.. tangan sediri.. guna kayu ja.. pongpangpong... bunyi kayu.. hahahah... 

nih masa kelas hoki... aku rehat2 sambil ambil gambar sebelum mula perlawanan...
huhhhuhu
p/s::: aku baru belajar hoki nih sem lepas... kah2... masa darjah 5 pernah belajar... masuk darjah 6 ada gak sikit2.. pastu tinggal.. sampai sem lepas jumpa balik... kuang2... syukur.. score A untuk sukan hoki nih... heheh.. tapi yang buat aku terkilan jawatan TIMBALAN PENGARAH... tapi aku tak wat apa2 pon keja untuk perlawanan hoki hari tu... so sad.. :( sijil buta aku dapat...

ok... itu saja thanks tuan segmen....

6 comments:

bombay said...

tq sudi join!!!!:)

hoki macam susah je nak maen..penah nak maen tp ragbi jugak yg sangkot..hehe..thankz again..;)

Ibtisam Najmi said...

hoki memang best!!ngee~
dulu pernah main hoki semasa darjah 6 utk pemilihan pelajar ke KYS..
even time tu bulan ramadhan tapi enjoy!! ngeee~ keep up ur work and achievement ya

bombay said...

list yang join dah ade..jomla tgk sukan member yg lain..:)

http://bombay-913.blogspot.com/2011/08/segmen-bombay-nak-taw-sukan-kegemaran_02.html

Kancil 8349 said...

pemain hoki yang paling ditakuti nie...hehehe.

hira said...

hebatlah~ dulu pernah main tapi tak berapa mahir sangat. overall, main hoki memang sangat puas hati~ :D

p/s: singgah dari segmen bombay :)

aten qylah said...

aten dtg singgah dari segmen yang sama.suka ek main hoki,baguslahh.stiap orang ada permainan kegemaran sndiri kan.aten tgok je orang main hoki sbb xminat.hehe