Saturday, June 18, 2011

hati nih dah selalu terluka... jangan lukakan lagi


saya nih seorang yang sangat2 sensitif dan mudah terasa hati.. saya bukan lah perfect sangat... ada banyak kelemahan saya.. tapi saya cuba mencari kesempurnaan itu walau payah... dalam 10 orang belum tentu semua menyukai saya... ada kawan2 yang plastik.. depan amboi baiknya dia.. belakang ya Rabbi.. tak tau lakan???
tapi naluri saya ni selalu dapat detect perasaan orang kat saya.. kalo dia suka n ikhlas.. secara tak langsung saya jadi sayang n murah sgt hati kat dia... saya rasa macam nak tolong dia dalam segala kesusahan, nak bagi semangat dalam segala kelemahan dan nak tersenyum indah dalam setiap kebahagiaan dia... saya pon x akan lokek dengan dia... sebab dia ikhlas dengan saya...
tapi kalo kawan2 plastik.. selalunya 2 bulan baru saya akan selesa berkawan dengan mereka... lepas tu saya akan nampak sikit2 keplastikan mereka dan saya akan menjauhkan diri dari mereka... sebab::: saya x nak lah dera hati melihat ketidak ikhlasan mereka... sakit hati nih... macamna saya tahu mereka tak ikhlas??? tu bukan keja saya.. tapi hati saya sering bagi signal tepat pada masanya... misalnya bila saya dalam kesusahan dan perlu sokongan mereka lah orang pertama yang lari... mereka bukan membantu.. tapi buat muka yang bisa menyebabkan hati saya mendengus sendiri " jangan susahkan orang, orang tak suka". mungkin mereka hanya menganggap saya hanya seorang yang tak ada perasaan kecewa... mungkin!!!
jadi saya pon membuat keputusan untuk create blog... kalo kawan2 depan mata tak faham apa yang saya rasa.. tak boleh melihat jauh di sudut mata saya.. tak boleh menafsir apa yang saya tak tunjuk pada mereka.. biar saya menyatakan dalam bentuk penulisan.. biar saya berkongsi rasa dengan kawan2 sekalian... dengan harapan ada yang faham... tapi...
saya sedih juga kadang2.. sebab bila saya tulis saya akan luahkan isi hati... bila benda yang membolehkan saya luahkan hati.. walupon segmen yang hanya simple... itulah luahan hati saya... itulah angan2 saya... saya menulis dengan rasa yang sepenuhnya.. saya cuma berkongsi rasa hati dengan semua... kalau saya mengucapkan terima kasih itulah zahirnya hati saya ingin katakan... bukan gurauan... dan

saya mohon... jika diluar hati ini berkali2 terluka.. jangan lukakan di dalm istana angan2 saya nih... bacalah penulisan saya... jika tak mahu... tinggal la jejak saya akan membalas jejak.. tapi jangan komen bila x faham apa yang saya sampaikan.. sebab benda yang jelas luahan hati jangan dipermainkan.. itu satu yang menyakitkan.... maaflah... penulisan ini tidak ditujukan kepada sesiapa.. tapi sekadar memohon untuk tidak mengguris hati ini sahaja.. thanks...

4 comments:

che lan said...

tuan puteri sedih ke?? janganlah centu...kalu sedih, masuk beradu di dalam istana, then luahkan di dalam blog..^^

PeRmAtA bIrU said...

hahha.. thanks che lan... itulah yang ingin dilakukan.. tapi masih mengumpul kekuatan...:)

NasZ said...

komen saya ada mengguriskan perasaan awak ke? Kalau ada, saya betul2 minta maaf..

jemput join segmen simple pantun saya..

SEGMEN SIMPLE : PANTUN PUJI DIRI SENDIRI ...

PeRmAtA bIrU said...

eh x la nasz... bukan komen nasz... heheh.. saya join segmen nasz jap g k...